Demonstraţie de afecţiune de la tineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 800 de băcăuani lucrează ca voluntari în asociaţii şi fundaţii

Deşi pare incredibil, sute de oameni sunt dispuşi să muncească câteva ore pe zi fără pretenţia să fie remuneraţi pentru ceea ce fac. Lucrează aproape zilnic şi sunt voluntari ai diferitelor asociaţii şi fundaţii care funcţionează în Bacău.
Majoritatea dintre ei sunt elevi de liceu şi studenţi, care îşi găsesc timp să se ocupe şi de bătrânii sau copiii nevoiaşi, bolnavi sau părăsiţi de familii. Cei mai mulţi dintre voluntarii băcăuani activează la organizaţia umanitară a Crucii Roşii. La acest ONG pun umărul zi de zi peste 300 de tineri din Bacău.

„Voluntarii noştri se află în centrul activităţilor destinate ajutorării persoanelor vulnerabile. Ei au în grijă în special bătrânii rămaşi singuri care au nevoie de ajutor în gospodărie, la aprovizionarea cu alimente“, ne-a declarat Marcel Babliuc, director la Crucea Roşie Bacău. Anul acesta voluntarii organizaţiei au avut mult de lucru şi la Săuceşti, unde au împărţit ajutoare sinistraţilor.

Alte 200 de tineri voluntari din Bacău activează la Fundaţia de Sprijin Comunitar (FSC), organizaţie care anul trecut a câştigat două premii naţionale cu proiecte derulate de aceştia. Principalele acţiuni la care participă voluntarii FSC sunt îngrijirile la domiciliu pentru bâtrâni şi proiectele de ajutorare a copiilor din zona rurală.   

Voluntari antidrog şi pro-ecologişti

Băcăuani dornici să lucreze ca voluntari s-au alăturat şi Centrului de Evaluare, Prevenire şi Consiliere Antidrog. Aici îşi oferă ajutorul, fără niciun ban, 30 de tineri.

„Sunt prima voluntară antidrog din Bacău. Am ales voluntariatul în clasa a IX-a, când reprezentanţii centrului au venit la noi în liceu şi ne-au explicat ce înseamnă să fii voluntar şi cum poţi să-i ajuţi pe cei care au nevoie. Mi se pare foarte important să te implici, decât să stai pe margine“, ne-a declarat Mihaela Căpraru, elevă în clasa a XII-a la Colegiul „Vasile Alecsandri“. Centrul Regional de Ecologie (CRE) Bacău a strâns şi el 50 de persoane de toate vârstele dornice să se implice în acţiuni de protejare a naturii.

„Am ales voluntariatul datorită pasiunilor mele. Sunt îndrăgostit de natură şi am ajuns în timp la concluzia că degeaba toată lumea zice, dacă nimeni nu face“, ne-a spus Gabriel Griţcu, coordonator CRE.

Au site pe net

De astăzi, voluntarii Fundaţiei de Sprijin Comunitar din Bacău au creat un site dedicat voluntariatului, unde toţi cei care sunt interesaţi de acest subiect pot afla informaţii utile despre această preocupare. Adresa la care pot fi accesate informaţiile este www.voluntarifsc.ro. De aici, cei interesaţi pot afla motivele pentru care merită să devină voluntari şi acţiunile în care se pot implica în mod benevol.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite