Democraţii ieşeni aleargă după bani pentru judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toate că şi-au propus iniţial să pună pe hârtie doar 100 de iniţiative, lista a ajuns în cele din urmă la 244 de proiecte. "Necesităţile judeţului sunt foarte mari. De aceea nu ne-am

Cu toate că şi-au propus iniţial să pună pe hârtie doar 100 de iniţiative, lista a ajuns în cele din urmă la 244 de proiecte. "Necesităţile judeţului sunt foarte mari. De aceea nu ne-am putut limita. Prin aceste propuneri făcute publice, PD îşi asumă responsabilitatea ca, la sfârşitul mandatului, să poată fi tras la răspundere pentru ce nu a făcut", a declarat Dan Cârlan, liderul filialei judeţene a PD Iaşi. Timpul va arăta câte dintre proiecte chiar vor fi puse în practică.
Proiectele propuse vizează modernizarea infrastructurii rutiere din judeţ, alimentări cu apă sau gaz, dar şi construirea de şcoli, grădiniţe şi dispensare în localităţile din mediul rural. Valoarea totală a acestora atinge suma de 208 milioane de euro. Senatorul Cârlan consideră că, până în 2008, vor fi finalizate, sau măcar demarate, jumătate din proiectele propuse: "Vrem ca, până la sfârşitul mandatului, 100 dintre aceste iniţiative să fie cel puţin demarate. Nu la toate vom putea tăia panglica, dar măcar să fie obţinute finanţările".
Mai mulţi secretari de stat şi directori din ministere, membri ai PD, au participat la prezentarea proiectelor Iaşiului. Printre ei s-au numărat Mădălin Mihailovici, preşedintele Administraţiei Naţionale Apele Române, Bogdan Panait, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Copilului. Cu toţii au promis sprijin. "Aceste proiecte sunt realizabile. Ar putea fi daţi bani fie de la rezerva de stat, fie prin atragerea de fonduri europene. Puteţi să vă bazaţi pe sprijinul meu. Vă aştept oricând aveţi nevoie de un sfat", le-a spus aleşilor locali Mircea Toader, secretar de stat pentru comunităţi locale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite