Demis pentru deficienţe din funcţia de comisar-şef, numit acum adjunct

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dat afară în urma scandalului "Larisa", Gheorghi Plai, fostul şef al IPJ Iaşi, a fost numit adjunct al noului comandant. Ieri, la învestire, Plai nu a suflat două cuvinte despre cele

Dat afară în urma scandalului "Larisa", Gheorghi Plai, fostul şef al IPJ Iaşi, a fost numit adjunct al noului comandant. Ieri, la învestire, Plai nu a suflat două cuvinte despre cele întâmplate la începutul anului, preferând să spună ce va face el pentru a îmbunătăţi imaginea poliţiei ieşene.
La începutul acestui an, Vasile Blaga, ministrul de interne, l-a demis pe comisarul-şef Gheorghi Plai, şeful Inspectoratului de Poliţie al judeţului Iaşi, "pentru deficienţele înregistrate în activitatea la comanda instituţiei, cu ocazia anchetei derulate în cazul Larisa Chelaru". De asemenea, şase ofiţeri au fost destituiţi şi trimişi în faţa Consiliului de Disciplină. Toţi aceştia au fost găsiţi atunci responsabili în investigarea cazului Larisa Chelaru, fetiţa găsită moartă într-un tomberon la Iaşi, la peste două luni de la dispariţie. Trimis la plimbare timp de aproape o jumătate de an, perioadă în care s-a relaxat, după cum singur declară, Gheorghi Plai a fost numit ieri adjunct al şefului IPJ Iaşi. Perceput ca un individ arogant şi care nu comunică, Plai a declarat că ,,va căuta să îmbunătăţească relaţia cu jurnaliştii". Gheorghi Plai a mai precizat că se va ocupa de ,,dotarea secţiilor de poliţie din Iaşi şi din judeţ, iar siguranţa cetăţeanului va fi o prioritate". Pe de altă parte, comisarul-şef Liviu Zanfirescu, şeful IPJ Iaşi, o perioadă adjunct al lui Plai, a declarat că ,,la poliţia ieşeană echipa este acum completă". şefii IPJ Iaşi au spus că este necesară îmbunătăţirea imaginii instituţiei, şifonată după cazul Larisa Chelaru. Prefectul de Iaşi a preferat să nu participe la învestirea lui Plai, spunând că are un program extrem de încărcat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite