Delapidare la BNR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parchetul Timiş anchetează un dosar cu un prejudiciu de peste 125.000 de euro. Posibila fraudă ridică mari semne de întrebare cu privire la securitatea sistemului bancar public.

O casieră de la sucursala Timişoara a celei mai puternice bănci din România a reuşit să facă să dispară o sumă serioasă din contul Băncii Naţionale.

Situaţia ridică semne de întrebare cu privire la sistemul de securitate al BNR. Ancheta privind delapidarea de la BNR Timişoara a fost confirmată de Adrian Vasilescu, consilier al Guveratorului BNR.

Acesta a contactat reporterii Adevărul Holding Timişoara la trei zile după începerea documentării subiectului pe baza unei informaţii primite de la o sursă apropiată sistemului bancar timişorean.

Persoana acuzată de comiterea posibilei fraude, o simplă casieră, a reuşit să provoace un prejudiciu de peste 470.000 de lei. Vasilescu nu a putut explica exact cum s-a produs posibila fraudă.

S-au "rătăcit"

„O casieră a rătăcit nişte bani. Nu ştim dacă este o greşeală sau o fraudă. Noi am sesizat organele abilitate să ancheteze dacă a fost o fraudă sau o neglijenţă în servicu”, a declarat consilierul Guvernatorului BNR.

Procurorul Mihaela Matei, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, a declarat ieri că este anchetată infracţiunea de delapidare. „BNR Timişoara a depus o plângere penală pentru delapidare.

Prejudiciul este de 478.470 de lei”, a declarat procurorul Matei.  Până la soluţionarea anchetei penale, conducerea BNR a luat măsuri administrative dure.

 „Am dat afară casiera şi am pus-o să-şi asume în scris returnarea banilor care lipsesc. A început să plătească o parte din sumă”, a declarat Vasilescu.

Inspectorul Sergiu Rus, purtătotul de cuvânt al Poliţiei Timiş a declarat că momentan anchetatorii nu au instrumentat suficiente probe pentru a putea stabili condiţiile exacte în care s-a produs fapta.

„Timpul de la depunerea plângerii pentru delapidare este foarte scurt astfel încât nu s-au putut face multe investigaţii”, a declarat inspectorul Rus. Directorul general al BNR Timişoara transmis că nu poate discuta momentan pe această temă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite