Reacţii la „Salvaţi Defileul de Gunoaie!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reacţii la „Salvaţi Defileul de Gunoaie!“
Reacţii la „Salvaţi Defileul de Gunoaie!“

Gorjenii şi-au manifestat sprijinul faţă de campania iniţiată de AdS Târgu-Jiu

Prima parte a campaniei „Adevărul de Seară“ Târgu-Jiu privind promovarea ariilor protejate se apropie de final. „Salvaţi Defileul de Gunoaie!“ a avut un real succes până acum dacă ţinem cont de reacţiile din partea comunităţii, din partea autorităţilor sau a mass-media. Mâine este ultima zi a demersului nostru, punctul culminant al unei săptămâni de muncă.
Este ziua în care vom merge în Parcul Naţional Defileul Jiului, vom aduna gunoaiele de acolo şi vom clădi din ele un munte, alternativa celui existent. „Vom face un munte de gunoaie, din pet-uri şi vom lăsa comunitatea şi autorităţile să aleagă ce preferă: indiferenţă, gunoaie şi mizerie sau frumuseţile naturii, care a fost atât de generoasă cu Gorjul?“, a declarat Daniel Bucur, directorul parcului.

Sprijin şi colaborare

Cei care au răspuns imediat demersului AdS sunt reprezentanţii Parcului Naţional Defileul Jiului care ne-au oferit toate informaţiile necesare promovării acestuia timp de o săptămână. Cei de la Polaris ne-au sprijinit şi ei oferindu-ne posibilitatea să adunăm deşeurile şi apoi să le depozităm corespunzător, pentru că: „orice iniţiativă de protejare a naturii trebuie sprijinită pentru că astfel ne protejăm viitorul“, a declarat Luis Popa, directorul societăţii.

Colegii din presă au avut la rândul lor o reacţie neaşteptată, ajutându-ne să promovăm Parcul Naţional Defileul Jiului. „Cred că e minunat proiectul vostru şi, deşi aveţi mult de muncă, vă veţi bucura de tot sprijinul nostru“, a declarat Mihai Vulpe, realizator de emisiuni la TELE 3. Gorj TV, Pandurul, Acces Tv sunt doar câteva dintre mass-media locale care au răspuns afirmativ invitaţiei noastre.

Invitaţi

În Parcul Naţional Defileul Jiului vă puteţi întâlni mâine cu prefectul de Gorj, Ion Florescu, care va pune umărul la ridicarea muntelui de pet-uri:„Îmi place iniţiativa „Adevărului de Seară“, motiv pentru care cred că ar trebui sprijinită de noi, toţi gorjenii“. Dintre cei care mai pun osul la muncă fac parte şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, directorul Agenţiei de Protecţie a Mediului, Gheorghe Fometescu, Ion Tudor, directorul Poliţiei Comunitare Târgu-Jiu, reprezentanţii Admnistraţiei Drumurilor Naţionale, cei de la Garda de Mediu Gorj, Aparegio etc.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite