Deficit de poliţişti, la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Capitala Moldovei ocupă locul trei în topul infracţiunilor stradale

de locuitori. "Am solicitat în nenumărate rânduri ministrului administraţiei şi internelor, Vasile Blaga, suplimentarea numărului de poliţişti din Iaşi. Nu am primit niciun răspuns. Am mai cerut ca în situaţia în care în alte judeţe există mai mulţi poliţişti să fie transferaţi la noi", a declarat Gheorghe Nichita.
Primarul a iniţiat un program de monitorizare cu camere video a cartierelor-problemă, dar şi a centrului oraşului, pentru a reduce astfel fenomenul infracţional. Rezultatele întârzie însă să apară, Iaşiul urcând pe locul 3 în topul infracţiunilor stradale din România. "Nici nu ştiu cum vom asigura securitatea oamenilor în noaptea de Înviere", a mai spus Nichita. Primarul Iaşiului a mai afirmat că va discuta cu şefii Poliţiei, ai Jandarmeriei şi cei ai Poliţiei Comunitare pentru ca, în noaptea de Înviere, să existe totuşi suficiente forţe de ordine.

Bularga, cel mai rău famat cartier
Potrivit situaţiilor întocmite de şefii Poliţiei Municipiului Iaşi, în Bularga, cartier aflat în vecinătatea zonei industriale, au avut loc 40% din furturile înregistrate lângă şcoli. "Avem acolo multe licee industriale, iar numărul mare de elevi atrage şi hoţii", au precizat şefii Poliţiei.
"Cinci dintre tâlhăriile înregistrate recent în Bularga sunt cercetate de Biroul de Investigaţii Criminale", a declarat Marin Moscalu, şeful Poliţiei.
În topul infracţiunilor mai figurează cartierele Alexandru cel Bun, Dacia şi Galata.
Pentru a diminua numărul infracţiunilor, şefii poliţiei au demarat campanii de prevenire a infracţionalităţii în şcoli şi chiar pe străzi.

"Nici după angajările care se vor face în semestrul doi, când vom avea peste 1.400 de cadre la Inspectorat, numărul lor nu va fi suficient. Avem nevoie de încă 400 de poliţişti pentru a echilibra situaţia în judeţ. Sper să putem face noi angajări cu acordul MAI"
Liviu Zanfirescu
şeful IPJ Iaşi

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite