Deficienţe grave la aeroportul din Târgu Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

de Urgenţă, simularea a constat într-o alarmare a turnului de control de o aeronavă, cu 25 de pasageri la bord şi încărcată cu două tone de combustibil, care a reclamat că are probleme la

de Urgenţă, simularea a constat într-o alarmare a turnului de control de o aeronavă, cu 25 de pasageri la bord şi încărcată cu două tone de combustibil, care a reclamat că are probleme la trenul de aterizare.
Potrivit protocolului, avionul nu aterizează pe pistă, ci alături, pe un teren mai moale. La aterizare a pierdut un motor, care a declanşat un incendiu. Până la sosirea pompierilor şi echipajelor SMURD (în 25 de minute), a intervenit serviciul de voluntariat din aeroport. Personalul, destul de redus, a localizat incendiul, a identificat victimele, le-a scos în afara perimetrului şi le-a acordat primele îngrijiri. Accidentul s-a soldat cu un mort şi cinci răniţi. şeful Centrului Operativ al ISU, lt. col. Ovidiu Găzdac, a constatat lipsa unei surse de apă, a hidranţilor, a spumogenelor şi a personalului. "În astfel de situaţii, personalul de la aeroport ar trebui să aibă condiţii bune de intervenţie până la sosirea specialiştilor", a apreciat lt. col. Ovidiu Găzdac, văzând că maşinile pompierilor au făcut drumuri de câte 2 km spre a se aproviziona cu apă. Prefectul Ciprian Dobre a apreciat ca inadmisibil ca un aeroport cu statut internaţional să aibă asemenea carenţe. Directorul aeroportului, ştefan Runcan, i-a cerut prefectului să intervină la CJ Mureş, ca acesta să aprobe proiectul privind contractarea unui împrumut de 500.000 de euro, pentru cumpărarea unei maşini dotate cu tot ceea ce este necesar pentru astfel de cazuri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite