Deep Purple a cântat "Rapsodia română"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupa rock a susţinut un concert extraordinar pe Stadionul Cotroceni, miercuri seara, în cadrul unui turneu de promovare. Una din surprizele pregătite de Deep Purple pentru publicul de la

Trupa rock a susţinut un concert extraordinar pe Stadionul Cotroceni, miercuri seara, în cadrul unui turneu de promovare.

Una din surprizele pregătite de Deep Purple pentru publicul de la Bucureşti a fost "Rapsodia română", interpretată la clape de către Don Airey. Publicul s-a arătat deosebit de încântat de prestaţia operei lui Enescu.

De la eveniment nu a lipsit premierul Călin Popescu Tăriceanu, însoţit de un grup de prieteni, care s-a arătat încântat de Deep Purple, considerată, odinioară, o trupă "zgomotoasă".

Deşi au avut o tribună la dispoziţie, o parte din VIP-urile autohtone care au ţinut să nu piardă show-ul rock au ales să stea pe gazon, printre spectatorii anonimi. Au fost zăriţi prin public Şerban Huidu, Gabriel Cotabiţă, Zoli de la Sistem sau trupa Fără Zahăr.

Deşi nu se mai află la prima tinereţe, solistul Ian Gillan a cântat bine. Ce-i drept, forţa vocii nu mai era ca pe vremuri, dar acest lucru a fost compensat de instrumentiştii profesionişti care au susţinut şi momente de solo, probabil să îi dea o pauză vocalului.

Din playlistul ales pentru acest eveniment au făcut parte piese ca "Rapture Of The Deep", "Lazy", "Hush", "Strange Kind Of Woman" sau "Black Night".

Show-ul a făcut parte din Turneul "The Rapture of the Deep", care promovează cel mai recent material discografic al trupei, un album ce poartă numele turneului.

Sonorizare cu bucluc

În public au fost persoane de toate vârstele, care au încurajat încontinuu muzicienii de pe scenă, chiar şi atunci când au existat câteva momente penibile în care sonorizarea a picat.

Se pare că publicul bucureştean s-a mai cizelat puţin şi a început să respecte mai mult un artist, indiferent de gafele care se pot întâmpla pe o scenă. După fiecare incident provocat de întreruperea sonorizării, spectatorii au continuat să menţină o atmosferă plăcută.

Cu sau fără plete, mai tineri sau seniori, îmbrăcaţi sau la bustul gol, cei 10.000 de spectatori adunaţi să participe la concertul Deep Purple au cerut bis la finalul concertului. Membrii trupei nu s-au lăsat aşteptaţi şi au revenit pe scenă pentru alte 25 de minute de cântare.

Atunci când s-a încheiat oficial şi bisul, publicul nu părea a fi "săturat" de infuzia rock şi a început să scandeze pentru câteva minute: "Child in Time", titlul uneia dintre cele mai îndrăgite piese Deep Purple. Din păcate, membrii trupei nu au mai revenit pe scenă.

Publicul civilizat nu a necesitat să fie păzit de cei 400 de jandarmi şi bodyguarzi moblilizaţi special pentru acest eveniment. Deşi au fost consumate băuturi alcoolice pe stadion, nu a fost înregistrat niciun incident care să umbrească show-ul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite