Decretul de extrădare a lui Necolaiciuc, semnat de Hillary Clinton

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Necolaiciuc, fostul director general al Companiei Naţionale a Căilor Ferate Române (CNCFR), acuzat de devalizarea CFR, va fi extrădat, decretul fiind semnat de Hillary Clinton.

Necolaiciuc a afirmat, în luna martie, că nu va face apel împotriva ordinului de extrădare emis de americani. „La data de 17 martie 2011, Ministerul Justiţiei a fost informat de către Departamentul de Justiţie al SUA în legătură cu împrejurarea că Mihai Necolaiciuc a anunţat instanţa americană şi Departamentul de Stat că nu intenţionează să declare apel împotriva ordinului de extrădare pronunţat de această instanţă. În aceste condiţii, ar urma ca Departamentul de Stat al SUA să emită ordinul de predare efectivă, aceasta urmând a avea loc pe cale de cooperare poliţienească", a anunţat Ministerul Justiţiei, prin intermediul unui comunicat.

Mihai Necolaiciuc a fost arestat, în Statele Unite, la 23 iunie 2009, iar la 2 martie 2011 o instanţă americană a aprobat extrădarea sa către România. Necolaiciuc este acuzat că a prejudiciar Compania Naţională a Căilor Ferate Române cu aproximativ 50 de milioane de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite