UPDATE Românul care a supravieţuit atrocităţilor de pe insula Csepel din Ungaria: "Simţeam şi ştiam că voi muri cu siguranţă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce zilele trecute oamenii legii din Ungaria au anunţat că au reţinut trei suspecţi în cazul crimelor care au avut loc pe insula Csepel din Budapesta, duminică poliţiştii au anunţat că agresorii fac parte dintr-o bandă de vagabonzi.

UPDATE 20.34 Mărturia românului care a scăpat:

"Mi-au pus o frânghie de gât şi am leşinat. Mi-am revenit apoi pentru cateva momente. Simteam si stiam ca voi muri cu siguranta. Am lesinat de mai multe ori. Unul din ei mă lovea fara incetare. Eu nu mai simteam durerea si incercam sa imi adun fortele sa eliberez funia de la gat"

UPDATE 18.24 Lukacs Csaba, jurnalistul maghiar care a descoperit cazul, a declarat la Realitatea TV:

"Nu am voie să spun cine este românul care a supravieţuit.

image

Un singur cuvânt pot să spun, că este vorba despre un secui din Transilvania. M-am întâlnit şi azi cu el, mi-a spus că a fost ca la o măcelarie, oamenii aceia erau profesionişti. Despre cum a reuşit să scape mi-a zis că nu vă puteţi da seama câtă forţă ai atunci când eşti în pericol, i s-au adunat toate forţele şi a reuşit să scape. El nu are o forţă fizică deosebită.

A fost nevoit să se lupte şi cu doi câini de talie mare, dresaţi să păzească oamenii, împotriva oamenilor. Eu cred că mai sunt şi alte cadavre. Sunt sigur că Poliţia o să mai găsească câteva".

Jurnalistul a confirmat că i-a făcut o singură poză românului care a supravieţuit şi aceasta este:

image

O echipă Realitatea TV s-a deplasat la faţa locului şi a reuşit să-l intervieveze pe primul jurnalist care a dezvăluit cazul şi singurul care ţine legătura cu cetăţeanul român de origine maghiară. Acesta a afirmat că românul se află într-un centru în care beneficiază de consiliere psihologică, dar identitatea sa nu va fi făcută publică. „Macedoneanul i-a pus o frânghie în jurul gâtului. Celălalt, un cetăţean rom i-a pus picior pe gât şi început să îl bată. Transilvăneanul a leşinat de mai multe ori. Când şi-a revenit a observat că era legat. Şi macedoneanul dădea explicaţii cum să fie legt, i-a zis localnicului că a fost într-un comando din Serbia şi a fost învăţat cum trebuie să fie legat prizonierul să nu poată scăpa. L-au legat, l-au pus într-o groapă, l-au acoperit cu pâmânt până la gât", a spus jurnalistul, pentru Realitatea TV.

Autorităţile ungare au afirmat că au reuşit să aresteze majoritatea membrilor bandei care se ocupa cu uciderea persoanelor prin îngroparea acestora de vii, după ce le furau toate bunurile şi le cereau codul PIN de la cardul bancar. Conform purtătorului de cuvânt al poliţiei, oamenii legii au reuşit să aresteze deja şase persoane, trei fiind reţinute în aceste zile, iar alte trei se aflau deja în arest de câteva luni. Autorităţile au adăugat că autorii crimelor ar putea face parte dintr-o bandă de vagabonzi. „Suntem de părere că i-am arestat pe liderii bandei şi principalii autori ai acestor oribile crime. Unele dintre victime, precum şi făptuitorii, ar putea face parte din aceeaşi comunitate, a oamenilor fără adăpost, care trăiesc conform propriilor reguli, în afara societăţii", a spus Zoltan Csizner, reprezentantul poliţiei.

Conform presei maghiare, şeful grupării este bărbatul care se presupunea că este sârb, dar le-a declarat anchetatorilor că este macedonean, dar nu are acte pentru a-i dovedi cetăţenia. În plus, cetăţeanul despre care se spunea că este român şi a scăpat cu viaţă după ce a fost îngropat de viu este un etnic maghiar din România, dar care trăia de mai multă vreme la Budapesta. Jurnaliştii din Ungaria au mai precizat că pe lângă cele patru cadrave găsite iniţial au mai fost găsite şi două cranii, dar investigaţiile pe insulă continuă.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite