Decizie finală: „Poiana” se mută în Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mutarea fabricii de ciocolată Kraft Braşov în Bulgaria, la Svoge, este definitivă. Reprezentanţii angajaţilor din Braşov au fost luni la Viena pentru a încerca să îi convingă pe mai

Mutarea fabricii de ciocolată Kraft Braşov în Bulgaria, la Svoge, este definitivă.

Reprezentanţii angajaţilor din Braşov au fost luni la Viena pentru a încerca să îi convingă pe mai marii companiei să renunţe la această decizie şi să accepte unul din terenurile oferite de autorităţile locale, dar nu au reuşit.

Decizia era deja luată şi tot ce a mai rămas este negocierea unor salarii compensatorii pentru cei 440 de angajaţi ce vor fi disponibilizaţi anul viitor.

Reprezentanţii salaria­ţilor din Kraft Foods România au cerut să li se răspundă la întrebări punctuale legate de motivaţia închiderii, capacitatea de producţie, riscul de a pierde anumite branduri locale, dar conducerea regională Kraft le-a răspuns într-o manieră considerată “nemulţumitoare”.

“Comitetul Coordonator s-a arătat profund dezamăgit de această decizie şi ne asigură de întreg sprijinul pentru obţinerea unui pachet social la disponibilizare, care să fie în concordanţă cu toate politicile Kraft la nivel internaţional.

Negocierile pentru obţinerea unui astfel de pachet vor începe mîine (n.r. azi), 26 noiembrie, la Braşov“, se arată într-un comunicat trimis de Dragoş Grigore, reprezentant Kraft Foods România la discuţiile de la Viena.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite