Decizia în dosarul FNI s-a amânat pentru 13 mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei a decis astăzi să amâne luarea unei decizii în dosarul Fondului Naţional de Investiţii(FNI) pentru data de 13 mai.

Citiţi şi:
Război între Robert Turcescu şi ziariştii din Cetatea Banilor

Păgubiţii FNI primesc, prin AVAS, 210 milioane lei
Dosarul FNI, mutat cu maşina
Vlas: Nu s-a făcut dreptate în dosarul FNI, pentru că Vântu nu a fost judecat

La 13 aprilie, avocatul Ioanei Maria Vlas a cerut instanţei, în pledoaria finală din procesul FNI, să i se micşoreze clientei sale pedeapsa primită de la instanţa inferioară. Potrivit avocatului, Vlas nu mai doreşte să fie achitată, îşi recunoaşte vinovăţia la acuzaţia de abuz în serviciu şi regretă această faptă. Avocata a adăugat că Ioana Maria Vlas a fost constrânsă moral să rămână în FNI, ea "neavând culoar de ieşire din această afacere".

La 18 iunie 2008, Ioana Maria Vlas a fost condamnată la 10 ani de închisoare de Curtea de Apel Bucureşti. Hotărârea a fost atacată cu recurs de Ioana Maria Vlas şi alţi acuzaţi.

Prin această sentinţă a fost înlocuit decizia pe care dată de Tribunal, în 2007, prin care fostul administrator al SOV Invest a primit 13 ani de detenţie în cazul FNI.

Ultima şedinţă de judecată din dosarul FNI a avut loc pe 15 mai 2008, când avocaţii şi reprezentantul Parchetului şi-au expus motivele de apel timp de 13 ore.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite