Botoşani: Decesul copilului de doi ani nu a survenit din cauza gripei porcine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copilul de doi ani decedat, duminică, în Botoşani nu avea gripă porcină, arată rezultatele Institutului Cantacuzino, care a grăbit efecturarea testelor dată fiind mediatizarea, cazul bărbatului decedat tot la Botoşani nefiind însă elucidat, potrivit reprezentanţilor DSP.

Direcţia de Sănătate Botoşani a primit, marţi seară, de la Institutul Cantacuzino infirmarea suspiciunii de gripă porcină în cazul fetiţei moarte duminică dimineaţă la Spitalul de Copii. "De obicei procedura de infirmare sau confirmare poate dura până la 30 de zile, însă în acest caz a fost grăbită de mediatizarea intensă a cazului", a spus Gheorghe Apetroaie. Pentru decesul de la Suliţa însă rezultatele testelor nu au fost făcute publice, DSP Botoşani aşteptând încă cumunicarea oficială de la Cantacuzino.

O fetiţă în vârstă de doi ani din Botoşani a decedat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la două ore de la internarea în spital, medicii constatând o simptomatologie similară celei a virusului A/H1N1, care debutase cu 12 ore înainte de aducerea la spital. Fetiţa din satul Icuşeni, comuna Vorona,  se simţea rău de 12 ore când a fost adusă la spital, la două ore de la internare medicii constatându-i decesul, a explicat pentru NewsIn Apetroaie.

  • Cazul bărbatului decedat pe 10 noiembrie este mai complicat


Cazul bărbatului decedat pe 10 noiembrie în comuna botoşăneană Suliţa pare a fi unul mai complicat. Rezultatele testelor nu sunt cunoscute, iar marţi, două dintre rudele acestuia au fost depistate cu gripă porcină. Casa  în care locuia bărbatul a fost izolată şi dezinfectată, mai mulţi membri ai familiei acestuia fiind transportaţi cu o ambulanţă, duminică, la Botoşani, prezentând simptome de gripă porcină, potrivit autorităţilor locale.

"S-a primit o adresă care nu spunea clar dacă a murit sau nu din cauza gripei porcine. Adică, nici nu confirmă, nici nu infirmă, dar au spus că ceva nu e în regulă. Duminică au trimis o Salvare de la Botoşani la Suliţa, care i-a luat pe fratele, cumnata şi un nepot la spital pentru verificări. Am înţeles că în cazul nepotului s-a confirmat gripa porcină. Ne-au spus să izolăm şi să dezinfectăm casa", a declarat pentru NewsIn unul dintre oficialii comunei.

  • În Botoşani s-au înregistrat, oficial, 94 de cazuri de gripă porcină


În ceea ce priveşte numărul pacienţilor din judeţul Botoşani, acesta a ajuns la 94 oficial, dar în spital sunt internate 193 de persoane cu simptome de gripă porcină. În aceste condiţii, DSP a cerut Ministerului Sănătăţii suplimentarea dozelor de Tamiflu, după ce MS le-a comunicat să administreze tratamentul timp de 14 zile, nu 10 ca până acum, iar rezerva din judeţ a ajuns la 240 de doze de antiviral.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite