Decapitări la şefia Poliţiei ialomiţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Decapitări la şefia Poliţiei ialomiţene
Decapitări la şefia Poliţiei ialomiţene

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, a anunţat ieri că îi va schimba din funcţie pe comisarii Stan Bâtlan şi Iosif Chirică. Decizia a fost luată după ce au fost făcute publice imagini scandaloase în care şeful Poliţiei din Slobozia, comisarul Iosif Chirică, se distrează în casa interlopului Gheorghe Stanciu.

Chiar dacă îi ia apărarea comisarului chefliu şi spune că acesta ar fi fost victima unei înscenări, ministrul Internelor, Dan Nica, este ferm: „Prezenţa lui în această ipostază şi chiar faptul că a fost victima unui concurs de împrejurări de acest gen nu-l recomandă să mai rămână şeful Poliţiei pentru că el trebuia să-şi ia măsurile respective“.

Filmuleţe compromiţătoare

Nina Stanciu, soţia interlopului Gheorghe Stanciu, zis Gigi Piticu, este cea care l-a filmat pe poliţist şi susţine că are imagini în care chiar şeful Poliţiei judeţene, comisarul Stan Bâtlan, este surprins în casa interlopului dansând pe masă! „Dacă va fi nevoie, le voi pune la dispoziţie, să se vadă cum dădeam câte 1.500 de euro lui Chirică ca să nu-mi aresteze soţul!”, a ameninţat soţia interlopului.

image

                                                  Iosif Chirică - comandantul Poliţiei Slobozia

„Nu este nimic adevărat! În casa lui Gigi Piticu eu am fost o singură dată, la o descindere cu mascaţii. Eram adjunct pe vremea aia, cred că prin anul 2004. Ce-a zis până acum au verificat toţi, ce va zice de acum încolo va fi un deliciu al presei. Deocamdată, la noi în România, tehnica nu minte”, a reacţionat comandantul IPJ Ialomiţa.

Mărturie suspectă

Bâtlan este cel care i-a luat apărarea amicului Iosif Chirică în luna mai, când au apărut în presa locală primele fotografii şi imagini din casa interlopului, comisarul Bâtlan susţinând atunci că subalternului său i-a fost pus XANAX (medicament care are ca efect somnolenţa – n.r.) în pahar în timp ce se afla pe o terasă din Slobozia, fără a explica prin ce miracol colegul său a ajuns ulterior la domiciliul lui Piticu.

Interesant este că plângerea a fost făcută de comisarul incriminat abia a doua zi după apariţia filmuleţelor, la mai bine de jumătate de an de la chindia cu interlopul. Cel mai probabil, în toată această perioadă, imaginile au fost folosite ca şantaj pentru lăsarea în libertate a lui Gigi Piticu.

Povestea pare cusută cu aţă albă din moment ce persoana care susţine că a văzut cum a fost drogat poliţistul este un anume Ionuţ Jipa, cercetat de Chirică într-un dosar pentru ţepe cu pământ. Altfel spus, cercetatul penal s-a transformat peste noapte în martorul comisarului Iosif Chirică.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite