Decanul Facultăţii de Drept Bucureşti a demisionat după ce Consiliul Facultăţii a decis că nu poate verifica plagiatul lui Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Flavius Baias
Flavius Baias

Decanul Flavius Baias şi-a dat demisia după ce Consiliul Facultăţii de Drept din Universitatea Bucureşti, instituţia unde Ponta şi-a susţinut teza de doctorat, a decis că nu poate analiza eventualul plagiat al premierului, fiindcă legea nu-i conferă dreptul de a face aceste verificări.

UPDATE 13.00: Flavius Baias, aflat în drum spre ultima întrunire la care participă în calitate de decan al Facultăţii de Drept, a declarat că nu poate spune, deocamdată, motivele demisiei.

El a refuzat să răspundă la întrebarea dacă gestul său are legătură directă cu votul de ieri al Consiliului, spunând că nu face niciun comentariu şi doreşte să nu-i interpreteze nimeni gestul.

Baias a confirmat însă că, da, şi-a depus demisia după şedinţa de ieri în care Consiliul facultăţii a decis că nu are competenţa de a verifica eventualul plagiat al lui Victor Ponta.

Decizia de ieri a Consiliului Facultăţii de Drept a fost luată cu majoritate de voturi. Baias a explicat că atât scorul votului, cât şi modul în care a votat fiecare membru al Consiliului, nu pot fi făcute publice, din cauza regulamentului Consiliului.

Rectorul Universitatii din Bucuresti, profesor doctor Mircea Dumitru a declarat referitor la demisia lui Baias: “Regret ca s-a intamplat acest lucru, am avut o colaborare excelenta cu domnul decan Baias.  Este o decizie personala pe care o respect.  Si urmeaza ca Universitatea din Bucuresti  sa organizeze un nou tur de alegeri “.

Flavius Baias este unul dintre cei mai apreciaţi specialişti în drept din România.

Conform CV-ului său, a obţinut titlul de doctor în drept "Summa cum laude, în 2001, la Universitatea din Bucureşti. A fost profesor invitat la Universitatea Paris I "Panthéon-Sorbonne" (1996), secretar de stat în Ministerul Justiţiei (1998-2000). Era decan al Facultăţii de Drept, Universitatea din Bcureşti, din ianuarie 2008.

Reamintim că ieri, după şedinţa Consiliului Facultăţii, instituţia a dat publicităţii următorul comunicat: "In cadrul Consiliului Facultatii de Drept au fost decise urmatoarele: In principiu condamna orice manifestare de plagiat, indiferent de cine ar fi savarsit-o si in ce domeniu ar fi savarsit-o, dar constata ca in conditiile legislative actuale nu are competenta legala sa verifice daca acuzatiile de plagiat la adresa prim-ministrului Victor Ponta sunt adevarate sau nu".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite