Debka File: ghidul închisorilor iraniene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Debka File: ghidul închisorilor iraniene
Debka File: ghidul închisorilor iraniene

Publicaţia israeliană online Debka File , specializată în probleme militare şi de securitate, a obţinut informaţii cu privire la principalele închisori din Iran şi regimul de detenţie din interiorul lor şi a dat publicităţii un ghid al temniţelor regimului de la Teheran.

Locurile de detenţie în care au fost ţinuţi protestatarii reformişti după alegerile din 12 iunie 2009, înainte de deschiderea proceselor împotriva lor, sunt:

Kahrizak - închisoare situată la periferia de sud a Teheranului, faimoasă pentru numărul mare de gangsteri şi criminali violenţi aflaţi în spatele gratiilor sale. Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a ordonat ca această închisoare să fie demolată din temelii pentru a se ascunde crimele şi atrocităţile comise în interiorul ei împotriva a zeci de protestatari reformişti.

Ghamar - închisoare situată în apropierea Ministerului Securităţii, dispune de 4 centre de interogare, 8 celule de izolare şi 8 celule obişnuite în care deţinuţii sunt anchetaţi şi torturaţi înainte de a fi transferaţi la alte centre de detenţie. În tot timpul detenţiei la Ghamar, deţinuţii sunt legaţi la ochi şi li se pune căluş în gură pentru a nu-şi putea identifica anchetatorii şi a nu putea ţipa când sunt torturaţi.

Esharat Abad este o închisoare pentru traficanţii de droguri cu o capacitate de 200-250 de persoane, situată la sediul Unităţii de Narcotice din centrul Teheranului. În celulele de 1,5 x 2 metri ale acesteia se înghesuie cinci deţinuţi timp de 3-7 zile. În cursul interogatoriilor li se fracturează braţele şi picioarele pentru a face mărturisiri şi a furniza informaţii. Acest tratament rezervat traficanţilor de droguri este aplicat şi deţinuţilor politici iranieni.

Închisoarea nr.59, un complex secret format din 7 închisori şi aflat la subsolul sediului Gărzilor Revoluţionare din suburbia Esharat Abad a Teheranului, este administrată de serviciul de securitate al miliţiilor islamiste. Aici sunt ţinuţi spionii şi persoanele acuzate de infracţiuni deosebit de grave, care sunt anchetate de persoane ale căror excese de putere nu sunt limitate de niciun fel de regulamente sau prevederi legale.

Majoritatea deţinuţilor sunt ţinuţi în stare de izolare fără lumină sau sursă de aerisire şi într-o lipsă desăvârşită de condiţii igienice

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite