De ce sunt universităţile internaţionale interesate de studenţii români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgul RIUF va avea loc în luna martie la Bucureşti, Timişoara şi Iaşi
Târgul RIUF va avea loc în luna martie la Bucureşti, Timişoara şi Iaşi

Reprezentanţii unor universităţi internaţionale au fost întrebaţi care este motivaţia acestor instituţii de a recruta studenţi români. Oficialii responsabili cu recrutarea şi selecţia studenţilor pentru programe de licenţă şi master au lăudat rezultatele academice bune ale românilor şi implicarea lor în viaţa socială a universităţilor.

Rapoartele UNESCO din ultimii 3 ani privind dinamica volumului studenţilor internaţionali arată un trend ascendent al numărului de români care studiază în afara ţării. Mai mult, interesul universităţilor internaţionale pentru a recruta studenţi români este vizibil an de an, prin prezenţa acestora la diferite evenimente de recrutare din România.

Și anul acesta, peste 100 de universităţi vor fi prezente la târgul RIUF- Romanian International University Fair, pentru a sta de vorbă cu cei interesaţi de studiul în străinătate. Printre acestea se numără şi University of Cambridge (locul 1 în lume conform topului QS), Imperial College London (locul 6 în lume conform aceluiaşi top), agenţii naţionale pentru promovarea diferitelor sisteme educaţionale precum CampusFrance, DAAD sau Comisia Fulbright, dar şi alte instituţii academice din peste 15 ţări.

Târgul RIUF va avea loc pe 17 şi 18 martie la Bucureşti, pe 20 martie la Timişoara şi pe 22 martie la Iaşi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite