Datorii-record la o asociaţie din Oneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii de apartamente de la Asociaţia 34 din Oneşti au datorii de peste două miliarde de lei. Doar pentru două sute din cele şapte sute de apartamente plăţile sunt la zi, iar 70 de

Proprietarii de apartamente de la Asociaţia 34 din Oneşti au datorii de peste două miliarde de lei.
Doar pentru două sute din cele şapte sute de apartamente plăţile sunt la zi, iar 70 de familii au datorii mai mari de 15 milioane de lei. Douăzeci de familii au ajuns la datorii de peste 30 milioane de lei şi nici măcar nu mai speră că le vor putea achita vreodată, deoarece sunt familii sărace, cu venituri mici. Datoria-record este de 158 milioane de lei, înregistrată de o familie în care sunt, totuşi, trei salariaţi. De cinci ani, nimeni din această familie nu a mai trecut pe la asociaţie ca să plătească întreţinerea. Pe locul doi se află o persoană vârstnică, a cărei datorie depăşeşte 80 milioane de lei. Aceasta locuieşte cu chirie într-un apartament al Primăriei.
Unii dintre proprietari s-au prezentat să achite datoriile doar când au aflat că li s-au întocmit dosare pentru punerea în executare şi că riscă să îşi piardă în instanţă locuinţele. Asociaţia a întocmit 90 de dosare pentru persoanele care au acumulat datorii şi penalităţi. şase familii au ajuns chiar în situaţia ca apartamentele în care locuiesc să fie date în executare. Locuinţele le-au fost evaluate la un preţ de circa 800 milioane de lei, iar pe 3 mai expiră termenul dat locatarilor pentru plata datoriilor. "Din cauza marilor datorii pe care le are, această asociaţie se află în vizorul furnizorilor de apă potabilă şi gaz metan. În preajma sărbătorilor de Paşte, am reuşit să obţinem o amânare, pentru a nu fi debranşaţi de la reţeaua de apă potabilă", a declarat preşedintele Asociaţiei 34 din Oneşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite