Boc: Datoria de 48 de milioane de euro către Bechtel va fi plătită în iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul României va plăti în cursul acestei luni datoria de 48 de milioane de euro către firma americană Bechtel pentru construcţia Autostrăzii Transilvania, a declarat astăzi premierul Emil Boc.

"Sunt cheltuieli curente care practic trebuie achitate şi care vor fi acum, la începutul lunii iulie, aduse în graficul stabilit. Suntem într-un grafic care poate fi rezolvat, este vorba de 48 de milioane de euro. Reprezentantul Bechtel (n.red. Michael Meads, directorul proiectului autostrăzii Transilvania) delicat şi elegant mi-a spus că există uşoare întârzieri, dar, repet, nu sunt probleme majore în ceea ce vizează asigurarea finanţării, pentru că aducem banii din trimestrul 4 în trimestrul 3, de aceea vor fi bani pentru a ţine la ritm de 7 zile pe săptămână lucrările de infrastructură", a afirmat primul ministru, citat de NewsIn.

Boc a reiterat faptul că îşi doreşte ca 42 de kilometri de autostradă să fie "în regulă" până de Crăciun. Directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri, Ioan Pantelimon, a afirmat, la rândul lui, că tronsonul 2B al autostrăzii Transilvania era, la 1 iulie, finalizat în proporţie de 75%.

"La sfârşitul anului 2008, stadiul fizic era undeva la 28%, iar la 1 iulie suntem undeva la peste 75%", a declarat Pantelimon, adăugând că după finalizarea tronsonului 2B există deja documentaţii depuse la Guvern pentru a continua lucrările la autostrada Transilvania pe tronsonul 3C.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite