Craiova: Datori la întreţinere cu o avere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia de locatari Nr.14 din cartierul 1 Mai are de recuperat un miliard şi jumătate de lei vechi

Blocul S26, situat în cartierul 1 Mai, aparţine primăriei, însă Mariana Bărbosu locuieşte acolo din 1999 împreună cu sora sa. Conform reprezentanţilor Asociaţiei de locatari, cele două femei nu au plătit niciodată factura la întreţinere, astfel încât datoriile acumulate până în momentul de faţă ajung la 50.000 de lei.
Vecinii avocatei spun că nu este normal ca Regia de Termoficare din Craiova să le taie apa caldă şi căldura din cauza celor care nu îşi plătesc la timp facturile. „Doamna avocată are două maşini pe taxi, dar nu şi-a mai achitat datoriile la asociaţie. Mie nu îmi convine ca în decembrie să rămân fără căldură, atâta timp cât eu sunt bun platnic“, a spus Ion Halu.
Reprezentanţii asociaţiei au luat deja măsuri în această privinţă. „Noi avem 682 de apartamente, iar pe 300 am pus sechestru din cauza datoriilor prea mari. Familia Bărbosu are de plătit jumătate de miliard de lei vechi“, a spus Vasile Tatian, administratorul asociaţiei.

Locatarii cu plata la zi se tem că vor rămâne în frig


Vecinii rău-platnicilor spun că fac eforturi mari pentru a fi la zi cu plata facturilor la întreţinere. „Eu am o pensie mică şi tot reuşesc să fiu la zi cu toate facturile“, a declarat Felicia Dinţiu. Oamenii se tem ca nu cumva să le fie pus sechestru pe apartament şi să rămână în stradă, fiind dispuşi să renunţe la bunuri pentru a-şi achita la timp datoriile.
„Mie nu mi se pare normal să ni se oprească apa caldă din cauza unora care au strâns restanţe uriaşe. Eu sunt cu plata la zi şi sper că în iarna aceasta să nu rămânem din nou în frig“, a spus Marian Gherghinoiu, locatar în blocul datornicilor.     
„Instanţa va decide“
Mariana Bărbosu a fost dată în judecată pentru recuperarea datoriilor. Avocata nu a vrut să dea declaraţii cu privire la acuzaţiile care i se aduc. „Am fost dată în judecată, iar instanţa va decide. Dacă o să scrieţi despre mine, veţi păţi la fel, tot în instanţă“, a replicat femeia

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite