Datini de Anul Nou în centrul Sucevei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul continuă mâine cu reprezentanţiile a nouă formaţii din regiunile Siret şi Rădăuţi

Mii de suceveni sunt aşteptaţi şi mâine în centrul oraşului pentru a lua parte la Festivalul „După datina străbună". Devenit un eveniment tradiţional la Suceava în această perioadă a anului, festivalul va aduce mâine, de la ora 12.00, pe scena amplasată pe esplanada din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, ansambluri folclorice din zonele Rădăuţi şi Siret.

Nouă ansambluri folclorice din localităţi care fac parte din arealul menţionat mai sus le vor prezenta sucevenilor programe artistice reprezentând datinile şi obiceiurile de Anul Nou sau de Crăciun. Spectacolul se va încheia în jurul după-amiezei.

Sucevenii care vor lua parte la manifestări pot vizita şi cele câteva standuri amplasate de jur-împrejurul pieţei în care meşteri populari din Bucovina sau din regiunea Cernăuţi expun spre vânzare creaţii artizanale sau specialităţi gastronomice specifice acestei perioade a anului.

„Festivalul a început pe 27 şi se va încheia pe data de 30 decembrie. În ultima zi avem programate 11 formaţii din zona Suceava şi Gura Humorului", a spus Pavel Blaj, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Suceava.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite