Dascălii gorjeni au luat note mici la titularizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de cadre didactice s-au înghesuit aseară să vadă rezultatele

Rezultatele examenului de titularizare din acest an au fost afişate aseară în jurul orei 19.00. Tinerii s-au postat în faţa panourilor de afişaj de la centrele de evaluare cu câteva ore înainte. Chiar dacă ştiau că rezultatele ajung mai târziu, emoţiile i-au scos din casă. Tinerii recapitulau ce au scris în lucrare, comparativ cu alţi colegi şi estimau nota pe care credeau că o vor primi. Cei mai mulţi dintre ei au fost foarte dezamăgiţi când au dat ochii cu panoul care nu le dădea veşti prea bune.

„O să depun contestaţie“


Tinerii au studiat preţ de câteva minute listele afişate. Unii dintre aceştia îşi anunţau bucuroşi rudele şi prietenii de reuşita lor, iar alţii plecau supăraţi. După ce îşi vedeau rezultatele, aspiraţii la un post la catedră îşi calculau şansele de a prinde un post în funcţie de cei care erau înaintea lor. „Am luat 7,31. Acum mă uit să văd câţi sunt înaintea mea ca să-mi calculez şansele. Sunt note foarte mici“, a spus Mihaela Butnaru.
 „Am învăţat foarte mult ca să iau doar 7. Mi se pare imposibil, nu m-am aşteptat. Sunt foarte supărată şi o să depun contestaţie“, a declarat Oana Mitruş.
 „Nu mă aşteptam să fie note aşa mici. A fost şi foarte greu“, a declarat Carmen Roşca.
„Am obţinut o notă foarte mică, 7,20. Anul trecut am luat peste 9, iar lucrările fost corectate la nivel naţional, nu aici. În care să am încredere?“, a spus o tânără concurentă.

Note de la 1 la 10


Zeci de candidaţi de la Istorie, Geografie, Limba Română şi alte specializări au obţinut puţin peste punctul din oficiu, arătând că nu au ştiut nimic. De asemenea, sunt persoane care au luat 10. „O centralizare a notelor va fi făcută luni dimineaţa, după soluţionarea contestaţiilor. Ştiu că sunt note de la 1 la 10. Au luat 10 la Mecanică, la Educaţie Fizică şi Sport. Până pe 19 trebuie să depună contestaţii dacă sunt nemulţumiţi de note, apoi urmează repartizarea pe posturile titularizabile“, a spus Ion Işfan, inspectorul general adjunct din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj. Este de amintit că sunt 169 de posturi titularizabile, iar repartizarea va fi făcută în perioada 21-23 iulie. Peste 1.500 de persoane s-au înscris la concursul din 15 iulie. Din pricina subiectelor foarte grele, 113 au părăsit competiţia, iar alţi 200 nu s-au prezentat.
Cât despre absolvenţii de la Spiru Haret, Işfan a spus că au fost afişate şi notele lor, lucrările fiind corectate.
„Noi nu avem nicio problemă cu ei, mai ales că pe diplomă scrie că au absolvit Spiru Haret Bucureşti. Aceasta este acreditată. Vom continua etapele fără probleme. Au fost afişate şi notele absolvenţilor Spiru Haret. I-am primit în examen şi i-am tratat ca pe oricare alţi candidaţi“, a precizat Işfan.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite