Dascăl centenar sărbătorit la Dorohoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

şcoala botoşăneană va marca împlinirea a 100 de ani de viaţă a profesorului Gh. Romândaşu, printr-o manifestare care va avea loc, pe 10 iunie, la Liceul Grigore Ghica Voievod din Dorohoi,

şcoala botoşăneană va marca împlinirea a 100 de ani de viaţă a profesorului Gh. Romândaşu, printr-o manifestare care va avea loc, pe 10 iunie, la Liceul Grigore Ghica Voievod din Dorohoi, unde acesta a avut o carieră didactică plină de dăruire.
"Probabil este unicul dascăl, care va fi sărbătorit la împlinirea unui veac, fiind în viaţă", a afirmat Horia Negrescu, inspector şcolar general al Inspectoratului şcolar Judeţean Botoşani.Născut în martie 1906, profesorul Romândaşu a parcurs cel mai spectaculos şi mai frământat secol din istoria omenirii. Viaţa şi munca exemplare i-au fost certificate prin 17 ordine, medalii şi diplome, cele mai importante fiind Ordinul Naţional "Serviciu Credincios" în gradul de Cavaler, Medalia Comemorativă a celui de al doilea Război mondial, 1941-1945, "Crucea Patriarhală" şi "Distincţia de Vrednicie", conferite de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei. La centenar, organizatorii au alcătuit un volum omagial intitulat "Mai tare ca veacul", cuprinzând repere biografice şi fragmente de studii publicate şi nepublicate, aparţinând venerabilului dascăl.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite