Daruri de Crăciun, zi de zi, 7 zile din 7

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hunedoara: Asociaţia „Maranatha” a împărţit 4.000 de pachete săracilor

Mâine angajaţii organizaţiei vor face cadouri deţinuţilor de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Bârcea Mare.

Zeci de copii de la Orfelinatul „Maranatha” din Hunedoara şi invitaţii lor la un spectacol dedicat sărbătorilor de iarnă au primit cadouri de la Moş Crăciun. De altfel, angajaţii Asociaţiei „Maranatha” au distribuit pe parcursul săptămânii care se încheie astăzi peste 4.000 de pachete cu alimente, rechizite, dulciuri şi haine hunedorenilor aflaţi în dificultate. Reprezentantul Asociaţiei, Gligor Hada, afirmă că acest lucru a fost posibil cu ajutorul unei fundaţii din Elveţia, care a trimis în România un TIR cu donaţii în valoare de peste 100.000 de lei.
Aproximativ 500 de pachete cu daruri au ajuns la tot atâţia asistaţi social ai Primăriei Hunedoara, în timp ce restul au fost distribuite de organizaţie propriilor beneficiari, dar şi altor familii sărace din oraş. Mâine dimineaţă, la ora 10, 60 de deţinuţi de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Bârcea Mare, pe care nu îi vizitează nimeni înainte de Crăciun, vor primi şi ei cadouri de la Asociaţie.

Poveste de Crăciun
La numai câteva zile înainte de marea sărbătoare a Crăciunului, vremea nu ne lasă să credem că suntem în plin sezon al sărbătorilor de iarnă. Niciun pic de zăpadă, ploaie măruntă, cer mohorât şi temperaturi prea ridicate. Aflu de evenimentul de la centrul social pe ultima sută de metri si ajung cam târziu. Urc în grabă scările. Intru. Deschid ochiul camerei mele de fotografiat şi dintr-o dată magia Crăciunului se revarsă luminoasă, intensă, ca în copilărie, chiar dacă bradul de la orfelinat este împodobit cu zăpadă artificială. Lentila aparatului fotografiat „vede” îngeri aureolaţi în beteală cântând, o păpuşă într-o iesle micuţă şi copii costumaţi special pentru această ocazie în personaje biblice şi magi înţelepţi refac scena naşterii lui Hristos. Imediat după spectacol toată lumea primeşte daruri: atât micuţii din orfelinat, cât şi invitaţii lor la eveniment.
Bucuria copiilor este greu de descris. Micuţii scutură cutiile în încercarea de a ghici, fără a deschide cadourile, ce se află înăuntru. Câţiva, mai nerăbdători, care nu au primit încă pachetele, afişează feţe îngrijorate de teamă că darurile se vor termina înainte ca ei să primească pachetul mult dorit, iar alţii zâmbesc fericiţi, răsplătindu-l astfel pe Moş Crăciun.

Zeci de beneficiari
Asociaţia „Maranatha” susţine 22 de beneficiari ai orfelinatului, în timp ce alţi 50 de elevi nevoiaşi de la şcolile generale Nr. 2, Nr. 11 şi Nr. 12 din Hunedoara iau masa de prânz în fiecare zi la Cantina Socială „Casa Pâinii”. Gligor Hada susţine că fondurile necesare sunt asigurate, sporadic, de organizaţii din Suedia, Franţa, Elveţia şi într-o măsură mai mică, de Consiliul Judeţean Hunedoara.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite