Darts la superlativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Metaxa Masters of Darts a programat dueluri pasionante şi o finală de vis. Toma Georgescu a devenit cel mai bun jucător din România la steel darts după ce l-a învins în finală pe Tiberiu Moiescu cu 3-2 la seturi.

Dublele, triplele, loviturile în bull’s eye, concentrarea, meciurile pe muchie de cuţit, dar şi distracţia şi relaxarea au fost ingredientele principale ale spectacolului oferit de această adevărată finală naţională la darts.

Mastersul găzduit de Club Fabrica din Bucureşti a reunit cei mai buni 32 de jucători din România. Primii 30 de clasaţi în ordinea punctajului acumulat de-a lungul concursurilor care au avut loc în 2008 au primit acces direct pe tabloul principal, iar pentru completarea acestuia a avut loc un turneu de calificare. În urma acestuia, Adrian Paleu şi Florin Stancu şi-au câştigat dreptul de a evolua în primul tur al Mastersului.

Dispute echilibrate

Toate meciurile din concursul de steel darts s-au jucat după regula 501, pe sistemul cel mai bun din 3 seturi până în finală, acolo unde s-a aplicat sistemul cel mai bun din 5 seturi. Seturile au fost decise în urma disputării a cel puţin 3 jocuri dintr-un maxim de 5 posibile.

Partidele au fost echilibrate, în special în primul tur, unde în majoritatea meciurilor a fost nevoie de un set decisiv pentru a-şi stabili câştigătorul. Primii doi favoriţi, Tiberiu Moiescu şi Toma Georgescu, nu au avut probleme, în timp ce Vlad Popa, favoritul nr. 3, şi Sebastian Sopon, favoritul nr. 4, care este şi secretarul general al Federaţiei de Darts din România, au avut nevoie de setul decisiv pentru a-şi depăşi adversarii.

În cele din urmă, în finală au ajuns cei mai buni jucători din România, potrivit clasamentului federaţiei: Tiberiu Moisescu din Timişoara şi Toma Georgescu din Bucureşti.

Finală de nivel european

„Cel mai puternic şi cel mai frumos concurs de până acum”, în opinia preşedintelui Federaţiei de Darts din România, George Peicea, s-a încheiat cu victoria lui Toma Georgescu. Finala cu liderul la zi al clasamentului, Tiberiu Moiescu, a fost de vis, atingând nivelul la care se joacă la concursurile de top din Europa, din punct de vedere al punctajelor şi, în plus, oferind un dramatism întâlnit numai în marile competiţii.

Primele 2 seturi au fost câştigate de timişorean cu scoruri albe, 3-0, 3-0. Se părea că va fi o victorie facilă pentru cel aflat în fruntea clasamentului federaţiei. Însă setul 3 a debutat cu un 180 (punctajul maxim din 3 săgeţi) al lui Toma, care a consemnat revirimentul acestuia.

Cu alte trei aruncări de 180 şi nenumărate punctaje de vârf, Toma a câştigat ultimele 3 seturi clar, fără să-i lase nicio speranţă la titlul suprem adversarului său.

Telesport a învins PRO TV la Cupa Presei

Organizatorii „Metaxa Masters of Darts” au programat sâmbătă şi o competiţie pentru jurnalişti. Câştigător a fost Traian Racu de la Telesport, membru al Federaţiei de Darts din România încă de la înfiinţare. El l-a învins în finală pe Bogdan Ciobanu de la PRO TV.

image

Toma Georgescu este noul „master of darts“ din România.





image

Tiberiu Moiescu a pierdut incredibil finala după 2-0 la seturi.





image

Sebastian Sopon, secretarul general al FR Darts, alături de premii.





image

Indiferent de faza competiţiei, disputele au fost pe muchie de cuţit.





image

Traian Racu s-a impus în concursul destinat jurnaliştilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite