Dansuri de salon la Balul Francofoniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de ieşeni au învaţat vals şi polka de la organizaţia „Carnet de Bal"

Balul a încheiat Zilele Francofoniei, eveniment desfăşurat în perioada 27-28 martie.

Atmosfera balurilor din secolul al XIX-lea a fost reconstituită, aseară, la Zilele Francofoniei. Doamnele cu rochii de epocă şi coafuri sofisticate, însoţite de cavaleri i-au întâmpinat pe cei 200 de ieşeni veniţi la Balul Francofoniei. Pe lângă prezenţa domniţelor şi a cavalerilor, muzica specifică secolului al XIX-lea şi mâncărurile tradiţionale franţuzeşti au creat atmosfera perfectă de bal.

Timp de câteva ore, cei prezenţi la evenimentul organizat în sala mare din cadrul Primăriei Iaşi, au fost invitaţi la dans de organizaţia franceză „Carnet de Bal". „Cele şase cupluri din cadrul organizaţiei au prezentat un program muzical alcătuit din valsuri, polka, mazurka, cadriluri şi scottish. Dansatorii profesionişti pe care i-am invitat au creat acea atmosferă, specifică balurilor organizate la Viena, la palatal Pallavicini sau la castelul de la Compiègne", a afirmat Daniela Cujbă, organizatoarea Zilelor Francofoniei de la Iaşi. Cei mai curajoşi dintre ieşeni s-au alăturat organizaţiei „Carnet de Bal" şi au învăţat câtiva paşi de dans.

Ieşenii au răspuns provocărilor la dans

„Am răspuns cu drag tuturor provocărilor de dans. În urmă cu ceva timp, am făcut dansuri de societate şi a fost plăcut să am posibilitatea aici, la Balul Francofoniei, să îmi reamintesc cum se dansau valsul şi polka în secolul al XIX-lea", ne-a spus Ioana Butunoi, membră în cadrul Asociaţiei Studenţilor Francofoni din Iaşi.

Tema balului din acest an a avut la bază relaţii politice şi culturale dintre Franţa şi România, dezvoltate în special în perioada Unirii Principatelor Române.

Balul a încheiat cea de-a XIV-a a Zilelor Francofoniei organizate, în perioada 27-28 martie, de Centrul Cultural Francez, Primăria Iaşi, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" şi Asociaţia Română a Departamentelor Universitare Francofone.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite