Dansatorii irlandezi au cucerit România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupa "Lord of The Dance" a ridicat Sala Palatului în picioare La finalul spectacolelor, publicul a aplaudat minute în şir prestaţia maeştrilor dansului. Dansatorii au revenit pe scenă

Trupa "Lord of The Dance" a ridicat Sala Palatului în picioare

La finalul spectacolelor, publicul a aplaudat minute în şir prestaţia maeştrilor dansului. Dansatorii au revenit pe scenă şi au mai dansat de câteva ori pentru spectatori.

Timp de câteva ore bune, trupa lui Michael Flatley a dansat pentru o cauză nobilă. Cele două reprezentaţii (ora 16.00 şi ora 20.00) au fost o adevărată încântare pentru publicul bucureştean de toate vârstele, care nu se mai oprea din aplaudat.

Au fost două spectacole de lumină, culoare şi dans susţinute de cei mai buni profesionişti din domeniu.

Dansul învinge drogul

Momentele lente erau alternate cu cele tonice, o solistă a interpretat muzică irlandeză, două tinere au cântat la vioară, s-a simulat în paşi de dans lupta dintre bine şi rău, iar binele a ieşit învingător de fiecare dată.
Mesajul acestor reprezentaţii a fost bine ales de către organizatori. Asociaţia Culturală de Teatru, Muzică şi

Film "Dracula" împreună cu CIADO România (Centrul International Antidrog şi Pentru Drepturile Omului) s-au gândit să lupte împotriva drogurilor cu ajutorul artei. Aceste show-uri au venit ca o alternativă pentru tineri şi s-a dorit mutarea lor în sălile de spectacole.

După "Lord of The Dance", organizatorii intenţionează să organizeze un turneu prin ţară cu celebrul Costel Busuioc (în luna iulie) şi în toamnă, un turneu de 20 de zile cu spectacolul "Frumoasa din pădurea adormită", susţinut de Teatrul Balşoi.

Turneu-record

Conform academicianului Constantin Bălăceanu-Stolnici, preşedintele CIADO România, dansatorii "Lond of The Dance" au fost în România pentru "a dansa, pentru a transmite un mesaj cu impact pentru public. Sunt atât de uşori în mişcare, încât ne oferă senzaţia că plutesc. Un dependent de droguri pluteşte, în altă realitate însă". "Lord of The Dance" este cel mai aclamat turneu din toate timpurile. De la premiera sa din Dublin (1996) a doborât recordurile în toată lumea şi este cel mai mare turneu din istoria divertismentului.

"Drogul îmbâcseşte mintea şi sufletul"

Actriţa Maia Morgenstern (foto) este una dintre susţinătoarele proiectului naţional cultural "Artă contra doguri", din cadrul căruia au făcut parte cele două spectacole de joi.

Proiectul a fost iniţiat de CIADO (Centrul Internaţional Antidrog şi Pentru Drepturile Omului) şi Asociaţia Culturală Dracula. "Drogul este o tragedie, un flagel care îmbâcseşte mintea şi sufletul. Împreună trebuie să încercăm să ne opunem consumului", a spus Maia în cadrul conferinţei de presă care a avut loc miercuri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite