Daniel Funeriu despre Gabriel Liiceanu: "e mai comod să trimiţi scrisori"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Educaţiei Daniel Funeriu
Ministrul Educaţiei Daniel Funeriu

Ministrul Educaţiei l-a atacat pe  Gabriel Liiceanu pentru că acesta i s-a plâns într-o serie de scrisori deschise despre situaţia de la Facultatea de Filosofie a Universităţii Bucureşti. Prezent la investirea în funcţie a rectorului Universităţii Bucureşti, Mircea Dumitru, ministrul a spus că " e mai comod să trimiţi scrisori, dar perfect inutil".

"Desigur, e mai comod pentru un intelectual să ceara, prin scrisori deschise de exemplu, unei instanţe, minister de exemplu, să intervină întru rezolvarea unor situaţii în facultatea în care tu însuţi ai avut un rol important timp de decenii, dar nu ai creat acea cultură instituţională de care ai nevoie. E mai comod, dar perfect inutil", a spus Funeriu.

În continuare, Funeriu a făcut un apel către elite:

"Profit de această întâlnire la universitatea la care excelenţa este la ea acasă pentru a face un apel catre elite. Un apel către elitele României să îşi asume puterea în casa lor, adică in universităţile României. Fac un apel către elitele Romîniei sa continue să spună ceea ce au de spus, dar mai ales să facă un pas inainte, şi să facă ceea ce au de facut. Prin Legea Educatiei le-am dat puterea de a face", a mai spus ministrul.


"Dacă doriţi o Românie modernă, ieşiţi din letargie şi asumaţi-vă poziţia incomodă, dar necesară a conducerii. Ieşiţi din logica în care aşteptaţi ca problemele dumneavoastră să fie rezolvate de instanţele superioare, ministere de exemplu, şi asumaţi-vă, individual, modernizarea", i-a îndemnat ministrul pe profesori.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite