Mama tripleţilor, Ionela Danciu, şi-a primit indemnizaţia pentru fiecare copil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mama tripleţilor, Ionela Danciu, şi-a primit indemnizaţia pentru fiecare copil
Mama tripleţilor, Ionela Danciu, şi-a primit indemnizaţia pentru fiecare copil

Ionela Danciu, mama care a cerut indemnizaţie de creştere pentru fiecare dintre tripleţii săi, a câştigat o luptă pe care o ducea de doi ani de zile şi a mers la bancă să-şi primească banii. Astfel, în urma sentinţei finale, toţi părinţii de gemeni sau tripleţi vor primi bani pentru fiecare copil.

Citiţi şi:

Mama tripleţilor va primi retroactiv pentru fiecare al doilea sau al treilea copil câte 2.100 lei. Femeia a învins statul în instanţă, iar noua lege a alocaţiilor, care prevede bani pentru fiecare dintre gemeni sau tripleţi, a fost publicată în monitorul oficial.

Ionela crede că ziua acestei decizii este "O zi de bucurie care încununează munca de doi ani. O zi în care putem spune că, în sfârşit, s-a făcut ceva şi în România".

Pe lângă toate acestea, Ionela aşteaptă sentinţa finală a încă unui proces pe care-l are pe rol cu Agenţia pentru Prestaţii Sociale şi Guvernul României, pentru obţinerea retroactivă a triplei-indemnizaţii, care însumează 35.000 lei. Ionela cere, de asemenea, şi daune morale de 300.000 lei pentru calvarul prin care a trecut.

Ionela Danciu este femeia din judeţul Alba care a avut curaj să ceară statului indemnizaţie pentru fiecare dintre cele trei cfetite ale sale.

Ionela Mariana Danciu a reuşit să obţină, la Curtea de Apel Alba Iulia, anul trecut, admiterea excepţiei de nelegalitate a unui articol din Hotărărea de Guvern 1025/2006 privind indemnizaţiile de creştere a copilului, ea solicitând să i se plătească 800 de lei pentru fiecare dintre cei trei copii.






Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite