Mega Show Dance, calea spre profesionism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

10 tineri talentaţi au participat la primul concurs de dans sportiv organizat în Satu Mare, ei întrecându-se în stiluri de dans diferite. Finaliştii au posibilitatea să facă parte dintr-o formaţie profesionistă de dans, cu care să evolueze peste hotare.

Tinerii sătmăreni se îndreaptă tot mai mult către o carieră în dansul sportiv. Un număr de 10 concurenţi au participat, în acest weekend la prima preselecţie a concursului Mega Show Dance, care le oferă posibilitatea câştigătorilor să facă parte dintr-o formaţie profesonistă de dans.
Majoritatea lor au fost doar amatori, însă publicul i-a susţinut pe fiecare dintre aceştia. Totuşi, au fost concurenţi care s-au remarcat încă de la prima mişcare şi au încântat din prima clipă juriul extrem de exigent.

10 concurenţi, stiluri de dans diferite

„A fost un eveniment organizat în premieră în Satu Mare şi pot să spun că şi în România. Am vrut să dăm posibilitatea tinerelor talente să se afirme, să poată participa la concursuri atât în ţară, cât şi în străinătate“, a declarat Erica Lucaci, coregrafă de dans şi membru în juriul de specialitate.
Concursul Mega Show Dance a adunat, pentru prima preselecţie un număr de 10 persoane, cu toate că iniţial erau 12 înscrişi, însă din motive de sănătate şi personale, doi concurenţi au fost nevoi-ţi să renunţe pe ultima sută de metri.
Concursul a fost deschis de Robert Varga, un tânăr de 19 ani care a dansat pe ritmuri hip-hop. Fiecare concurent a avut de pregătit propria coregrafie de dans.

Zece pe line

Publicul destul de numeros a întreţinut o atmosferă incendiară. „Îmi place foarte mult ideea acestui concurs. Am avut şi o prietenă care a evoluat în această seară“, a spus Mihaela Banc.
Ca la fiecare concurs, participanţii au primit şi note, pe lângă criticile şi laudele publicului. Vineri seara, la club „Infinity“, locul de desfăşurare a concursului Mega Show Dance, singurul concurent care a obţinut zece pe linie fost Noris Lobonţiu,  de 17 ani, elev la Colegiul „Traian Vuia“. Acesta a dansat alături de prietenul lui Boci, împreună făcând un spectacol de zile mari. „Dansez de mai bine de cinci ani, ritmul break dance  mă caracterizează extrem de bine. Fac parte din formaţia B. Element şi alături de Boci şi alţi trei membri participăm la concusuri în străinătate“, a declarat Noris Lobonţiu. Au obţinut în anul 2005, în Târgu-Mureş premiul III la concursul „Media Promotion“.
Şi vineri seara, aşa cum era de aşteptat, Noris Lobonţiu a fost primul finalist la secţiunea break dance. Iulian Tărţan a câştigat la secţiunea „street dance“, Timea Ckuka şi Merk Arnold – dans de societate şi Evelin Illes – pop dance. Aceştia sunt finaliştii care au trecut de prima preselecţie. În data de 6 noiembrie au loc noi preselecţii, iar toţi finaliştii se vor întrece în marea finală, care va avea loc, cel mai probabil în luna decembrie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite