Dan Voiculescu şi Sorin Pantiş vor fi audiaţi de ICCJ în dosarul ICA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Partidului Conservator, Dan Voiculescu, şi fostul ministru al comunicaţiilor, Sorin Pantiş, vor fi audiaţi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în  decembrie, pentru modul în care s-a efectuat privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

ICCJ a constatat că sunt trei inculpaţi - Dan Voiculescu, Sorin Pantiş şi cenzorul ICA, Vica Ene - care nu au fost audiaţi în faza de urmărire penală, de către procurorii anticorupţie, ca urmare a refuzului acestora de a da declaraţii la Direcţia Naţională Anticorupţie, informează Mediafax.

Instanţa supremă le-a cerut, miercuri, celor trei să precizeze dacă în faza cercetării judecătoreşti doresc să facă declaraţii referitoare la infracţiunile de care sunt acuzaţi de procurorii anticorupţie. Dan Voiculescu, Sorin Pantis şi cenzorul Vica Ene au spus că sunt de acord să-şi expună variantele în legătură cu acuzaţiile ce lise aduc de către anchetatori.

Instanţa a decis astfel să acorde un nou termen, în 8 decembrie, dată la care cei trei să fie audiaţi de judecători.

Voiculescu, trimis în judecată în 2008

La începutul lui decembrie 2008, Dan Voiculescu, alături de alte 12 persoane, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin că privatizarea frauduloasă a ICA ar fi fost făcută în folosul lui Dan Voiculescu, ea fiind realizată prin subevaluarea bunurilor institutului cu suma de peste 7,7 milioane de euro.

Dan Voiculescu este acuzat de "folosire, de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite şi spălare de bani, ambele în formă continuată".

Voiculescu este acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA Bucureşti, membru al Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) şi al Consiliului de Administraţie (CA) al Institutului de Chimie Alimentară, membru al AGA şi director general al SC Bioprod SA Bucureşti.

Prejudiciul acestei privatizări se ridică la peste 60 de milioane de euro, potrivit procurorilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite