Dan Mureşan, ajuns clandestin în Kenya, a fost găsit mort de către un coleg

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Mureşan la audierile tatălui său, Ioan Avram Mureşan / Foto: Adevărul
Dan Mureşan la audierile tatălui său, Ioan Avram Mureşan / Foto: Adevărul

Oficialii din districtul Nairobi susţin că fiul fostului ministru al Agriculturi, Ioan Avram Mureşan, nu era înregistrat cu acte în Kenya.  

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a comunicat că Ambasada României la Nairobi/Kenya a fost informată "de către un coleg de serviciu al unui cetăţean român că trupul neînsufleţit al acestuia ar fi fost găsit într-un apartament din districtul Nairobi".

Conform ultimelor informaţii, Dan Mureşan era angajat la o companie engleză de telecomunicaţii, aflându-se de mai multă vreme în Kenya. Acesta nu îşi înregistrase însă prezenţa pe teritoriul Kenyei la misiunea diplomatică română.

Potrivit MAE, după sosirea poliţiei, corpul neînsufleţit ar fi fost preluat de o firmă de pompe funebre în vederea efectuării necropsiei şi eliberării certificatelor medicale constatatoare, urmând ca luni, 10 septembrie, un reprezentant al companiei de asigurări competente să deschidă un dosar în acest caz.

Ambasada României a declarat că face toate demersurile necesare pentru obţinerea de la autorităţile locale, în cel mai scurt timp posibil, a informaţiilor oficiale privind decesul cetăţeanului român.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite