Dan Diaconescu: Cerem renunţarea la cătuşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toate că procurorii DNA i-au pus interdicţie cu privire la discutarea dosarului său, invitat la Realitatea TV, Dan Diaconescu a declarat că  faptul că semnarea unei adeziuni de peste un milion de oameni a dus la arestarea sa.

"Dacă eu am devenit pericolul public în România, înseamnă că se tem de ceva", a spus acesta. Dan Diaconescu a subliniat că pentru cercetarea sa, DIICOT şi DNA ar fi cheltuit peste şase milioane de euro, iar acest lucru ar fi chiar una din declaraţiile făcute de procurori când au prezentat un bilanţ pe dosarul de urmărire.

Potrivit unui sondaj INSOMAR, aproape 5% dintre românii chestionaţi cred că partidul lui Dan Diaconescu ar trebui să preia puterea de la PDL.

Dan Diaconescu a ţinut să specifice din start că nu crede în adevărul cifrelor din sondaje. Întrebat dacă procentul ar fi prea mare, el a răspuns: "Nu, e prea mic!"

"Niciodată nu mi-am dorit să cadidez la preşedinţie, lucrurile funcţionau, ţara mergea", a spus patronul OTV. El a precizat că în prezent se simte obligat să cadideze la funcţia supremă în stat deoarece "de un an se întâmplă ceva", fiscalitatea a luat-o razna, iar afacerile merg din ce mai mult pe pierderi.

"Fac asta pentru că oamenii ăia din puşcărie m-au îndemnat", a explicat Diaconescu referindu-se la momentul de după eliberare când şi-a anunţat candidatura.

Pe lângă propunerile de factură economică, printre care decontarea TVA-ului la încasarea facturii, a declarat că alături de susţinătorii săi cere "renunţarea la cătuşe" şi elimenarea arestului preventiv dacă nu este vorba de o infracţiune comisă cu violenţă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite