Dan Bittman: Am refuzat postul de consilier în guvernarea Tăriceanu / Lista vedetelor folosite în alegeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de finanţe, Sebastian Vlădescu, a declarat miercuri dimineaţă că solistul trupei Holograf, Dan Bittman, a fost numit consilierul său pe probleme privind imaginea instituţiei în rândul populaţiei din România.

Lista vedetelor care au candidat la Parlament sau au sprijinit politicieni

Vlădescu:  "L-am luat pe Dan Bittman pentru a avea feedbackul acţiunilor noastre. Îl recomandă notorietatea, poate fi într-un contact nemijlocit cu oamenii, poate afla ce cred şi ce vor de la MFP. În mod cert mizez pe faptul că Andrei Gheorghe şi Dan Bittman ne vor ajuta să creăm o nouă imagine a ministerului, care e văzut ca o fortăreaţă populată cu oameni care nu sunt cei mai buni"

Contactat de „Adevărul", Dan Bittman a declarat: "Eu credeam că de imaginea ministrului se va ocupa Andrei Gheorghe. Se pare că imaginea ministrului şi a ministerului, implicit, va fi şi sarcina mea". Întrebat dacă are competenţe în ceea ce priveşte brandul unei persoane sau a unei instituţii, Bitman a declarat că „se va descurca, prin simpla lui prezenţă". „Părerea oamenilor despre minister contează foarte mult. Zilnic iau contact cu extrem de mulţi oameni şi stau de vorbă cu ei. Eu am o relaţie de amiciţie cu domnul ministru, astfel încât îmi permit să-i spun franc părerea oamenilor despre el şi instituţia pe care o conduce", a punctat cântăreţul de rock.

Bittman a adăugat că în perioada Guvernului Tăriceanu, Vlădescu i-a propus postul de consilier, dar l-a refuzat, deoarece la vremea respectivă era şi mai ocupat decât este în prezent.

Cântăreţul a spus că salariul de maximum 20 de milioane de lei vechi, nu îl interesează: "Vreau ca tot câştigul de la minister să-l donez unui azil de bătrâni", a punctat Bitman.

Când vine vorba de programul de muncă, Dan Bitman spune că nu crede că va sta opt ore pe zi la serviciu: „Eu îmi voi continua programul normal, cu concerte şi emisiuni TV. Cred că pot să trec o dată la două zile pe la minister şi să-i spun ministrului lucrurile aflate în teritoriu. Oricum, în fişa postului scrie că trebuie să fiu în permanenţă la dispoziţia ministrului"

Dan Bittman (la Antena 3): "Nu pot să vă spun foarte multe, domnul ministru m-a sunat zilele trecute, mă cunosc cu el de mai mulţi ani, probabil că vrea să stea de vorbă cu oameni normali, simpli, cu cei care au contact cu ce se întâmplă pe stradă.

M-a sunat şi mi-a zis că vrea să ne întâlnim periodic şi să ne povestim unul altuia nişte chestiuni. Una dintre problemele de dupp 1989 este lipsa contactului liderilor cu realitatea, nu se fac lucruri în interesul oamenilor simpli, probabil asta îşi doreşte ministrul.

Mi s-a explicat de ce avem un sistem aşa de greoi de administraţie, de ce trebuie să se închidă sute de şcoli. Cineva va trebui să le explica oamenilor acest lucru".

Întrebat cum vor decurge consultările, Dan Bittman a spus: "Nici mie nu mi-e foarte clar. Şi eu cer nişte lămuriri acum. Îmi trebuie şi mie fişa postului. Pentru că de la numirea verbală până să intru în pâine mai durează. Am acceptat numirea verbală. Mi se pare o provocare."

Realizatorul din TV şi radio Andrei Gheorghe a fost numit recent consilier pe probleme de comunicare al ministrului Vlădescu.

Dan Bittman (48 de ani) este liderul trupei Holograf din 1985, cu care a lansat 15 albume în perioada 1987-2009.  A jucat în filmele Proprietarii de stele (2001), Lori, Dan şi Tanti Mili(2002), Orient Express (2004) şi Supravieţuitorul (2008).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite