Dacia Duster, vedetă la Premiile Gopo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Mihăileanu, coborând din Duster
Radu Mihăileanu, coborând din Duster

Palatul Parlamentului a găzduit aseară Premiile Industriei de film din România.

Palatul Parlamentului a găzduit aseară Premiile Industriei de film din România.„România nu mai este apreciată doar pentru Nadia Comăneci şi Hagi, ci pentru două noi lucruri: Dacia Duster şi filmul românesc", a spus prezentatorul Mihai Călin. „Dacia Duster v-a plăcut?", a întrebat el. Este vorba de celebrul model al celor de la Dacia, care a fost pentru prima dată scos în lume cu această ocazie.

Vedetele au fost aduse la covorul roşu cu Duster, printre ele numărându-se Daniela Nane şi actorul Vlad Ivanov, premiat mai târziu cu Gopo pentru Cel mai bun actor în rol secundar. Alte nume grele, care au onorat noul model de Dacie, au fost Dorel Vişan, Cornel Porumboiu, Radu Mihăileanu şi Hilda Peter, care a câştigat trofeul Gopo pentru Cea mai bună actriţă într-un rol principal, pentru personajul Katalin Varga, din filmul omonim, regizat de Peter Strickland.

Andreea Boşneag, cea mai fericită fată

Premiul „Tânăra speranţă" a fost câştigat de Andrea Boşneag, pentru rolul din „Cea mai fericită fată din lume". Aceasta l-a primit de la alte două tinere speranţe, Ada Condeescu şi George Piştereanu. Dumitru Carabăţ a primit statueta Gopo pentru întreaga activitate. Filmul lui Radu Mihăileanu, „Concertul", a câştigat, până la închiderea ediţiei, trei premii Gopo.

Corneliu porumboiu, cel mai bun regizor

Vlad Ivanov, care a câştigat premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar, i-a mulţumit regizorului Corneliu Porumboiu, pentru „îndrăzneala" pe care a avut-o realizând filmul „Poliţist, adjectiv", pentru care a luat acest premiu. Cristian Tabără a prezentat premiul pentru „Cea mai bună imagine", destinatarul său fiind Marius Panduru pentru „Poliţist, adjectiv".

Aceeaşi peliculă a obţinut trofeele pentru pentru Cea mai bună regie şi Cel mai bun scenariu, înmânate lui Corneliu Porumboiu. Liana Stanciu şi Gabriel Spahiu au anunţat Premiul pentru „Cea mai bună actriţă într-un rol secundar". Trofeul i-a revenit Luminiţei Gheorghiu pentru prestaţia din „Francesca", de Bobby Păunescu. Din păcate, actriţa nu a fost prezentă la Gală şi nici nu a desemnat pe cineva care să-i ridice premiul.

Dana Deac şi Dumitru Budrală au dat trofeul destinat documentarelor. Pelicula „Lumea văzută de Ion B.", de Alexander Nanau, a strâns majoritatea voturilor profesioniştilor din industria cinematografică românească. Un montaj cu premierele româneşti din acest an, printre care „Eu când vreau să fluier, fluier", „Caravana cinematografică", „Eva", „Luna verde" şi „Mănuşile roşii", a fost proiectat în cadrul Galei Gopo. Sunetul a fost marea problemă a ediţiei din acest an.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite