DNA i-a reţinut pe ofiţerii de la Combaterea Crimei Organizate, prinşi cerând mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei trei ofiţeri din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, prinşi în flagrant delict în timp ce cereau mită de la o persoană, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, ei urmând să fie prezentaţi, marţi, Curţii de Apel Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă.

Cei trei au fost duşi luni la audieri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie după ce au fost prinşi în flagrant delict cerând mită unui om de afaceri constănţean cercetat într-un dosar penal. Flagrantul a avut loc într-un sediu de la Crimă Organizată - Sector 1, potrivit unor surse judiciare. Vezi aici detalii.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie îi cercetează pe Georgel Ovidiu Negură, ofiţer de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – şef Birou Sector 1, pe Mihai-Claudiu Ionaşcu şi George Robert Coporîie, ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, informează DNA printr.un comunicat.

Procurorii au stabilit că în 25 februarie 2011, Georgel Ovidiu Negură a pretins de la un denunţător suma de 3.000 euro, lăsând să se creadă că poate interveni pe lângă angajaţi din cadrul Laboratorului de Analize a Drogurilor pentru a-i convinge să emită un certificat de analiză negativ pentru produsele etnobotanice aparţinând unei persoane cercetate într-un dosar penal pentru trafic de droguri.

Negură, ajutat de Mihai-Claudiu Ionaşcu şi George Robert Coporîie, a primit, luni, suma de 3.000 euro pe care o pretinsese anterior de la denunţător, aceştia fiind prinşi în flagrant delict.

Georgel Ovidiu Negură este acuzat de trafic de influenţă, iar Mihai-Claudiu Ionaşcu şi George Robert Coporîie de complicitate la această infracţiune.

Celor trei li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, ei fiind reţinuţi pentru 24 de ore. Ei vor fi prezentaţi, marţi, Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite