DNA a pus sechestru pe o casă a lui Mitrea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au pus sechestru pe o casă din Strada Dr . Lister din Bucureşti, pe care Miron Mitrea o deţine împreună cu soţia. "Fac un depozit şi îl ridic", a declarat Mitrea, citat de Agerpres.

Sechestrul a fost pus pentru că DNA vrea să se asigure de recuperarea unui prejudiciu de 7 miliarde de lei vechi.

Mitrea a spus că negocierile PSD privind intrarea la guvernare nu au nicio legătură cu măsura luată de procurorii anticorupţie. "Credeţi că am avut vreo secundă senzaţia că are legătură una cu alta? Este războiul meu vechi cu procurorii. Fac un depozit şi îl ridic", a declarat  fostul senator PSD.

Procurorii anticorupţie au început pe 1 octombrie, pentru a treia oară, urmărirea penală împotriva lui Miron Mitrea în dosarul privind renovarea casei mamei sale, iar, pe 10 octombrie, i s-au prezentat social-democratului învinuirile.

Mitrea a declarat pe 10 octombrie, la ieşirea de la DNA, că procurorii nu au probe împotriva sa şi că le va fi greu să facă legătura între numirea Irinei Jianu la Inspectoratul de Stat în Construcţii şi lucrările de renovare incriminate.

Ministru al lucrărilor publice, transporturilor şi locuinţei în perioada decembrie 2000 - iunie 2003, respectiv al transporturilor, construcţiilor şi turismului în perioada iunie 2003 – decembrie 2004, Mitrea este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, instigare la fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, ultimele două în legătură directă cu infracţiuni de corupţie.

Mitrea este acuzat că ar fi fost mituit de fostul şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii, Irina Jianu, cu lucrările efectuate de trei societăţi comerciale din Bacău la vila pe care mama sa a deţinut-o în Băneasa. În intervalul 2001 - 2004, casa a fost renovată şi extinsă cu o suprafaţă de peste 100 metri pătraţi, lucrările fiind executate de firmele Vertcon, Conimpuls şi Regal Bacău. Ulterior, mama fostului ministru i-a vândut vila lui Marius Opran, apropiat al soţilor Dana şi Adrian Năstase, pentru 280.000 euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite