DNA: Borcea şi Porumboiu îşi delegau singuri arbitrii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Borcea şi Adrian Porumboiu sunt acuzaţi că îl „dirijau“ pe Vasile Avram
Cristian Borcea şi Adrian Porumboiu sunt acuzaţi că îl „dirijau“ pe Vasile Avram

Printre acuzaţiile aduse fostului şef al arbitrilor, Vasile Avram, se numără şi acela că făcea delegările după ce se „consulta” cu şefii de la Dinamo şi de la Vaslui.

Porumboiu se apără: "Da, am vorbit cu Avram, dar nu i-am zis niciodată pe cine să delege!"

Detalii incendiare ies la iveală în dosarul în care Vasile Avram este acuzat de mită. Pe lângă banii pe care i-ar fi primit fostul preşedinte al CCA ca să le asigure celor de la Târgu Mureş arbitraje favorabile, procurorii care instrumentează cazul susţin că Avram făcea delegări la comanda conducătorului dinamovist Cristian Borcea şi a patronului de la FC Vaslui, Adrian Porumboiu.

Teorema lui Avram: blat cu blat îţi faci palat

Acest lucru apare într-unul dintre cele două capete de acuzare pe care procurorii i le-au adus lui Vasile Avram pentru a justifica reţinerea fostului şef de la CCA:


1 „Instituţionalizarea delegărilor la comanda conducătorilor de cluburi (Porumboiu şi Borcea)“.
2„Vasile Avram este pericol public“.


Cele două cluburi reprezentate de Borcea şi Porumboiu, Dinamo şi FC Vaslui, s-au întâlnit în urmă cu două etape. Bucureştenii au fost dezavantajaţi clar în acel meci, moldovenii fiind iertaţi de un penalty şi o eliminare chiar în primele minute.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, cei de la DNA s-au prezentat la sediul CCA cu şase cutii în care aveau saci pentru a aduna probe. Aceştia au părăsit însă clădirea cu patru plicuri în care se aflau: o copie după contractul de închiriere a sediului Comisiei Centrale a Arbitrilor; o copie după sesizările şi plângerile lui Avram împotriva „Gazetei Sporturilor” şi a mai multor jurnalişti; hârtiile rupte din coşul de gunoi din biroul lui Vasile Avram; zece DVD-uri cu meciuri din Liga 1.

Ion Crăciunescu, favorit la şefia CCA

Mircea Sandu a decis să-i ofere lui Ion Crăciunescu poziţia de preşedinte al Comisiei Centrale a  Arbitrilor, după reţinerea lui Vasile Avram. Fostul arbitru FIFA, care a împlinit chiar ieri 61 de ani, a acceptat şi a şi condus, tot ieri, o primă şedinţă a CCA. Numirea lui Crăciunescu vine la scurt timp după ce Gică Popescu, un alt contestatar al lui Mircea Sandu, a primit un post la UEFA, la propunerea preşedintelui FRF. Ion Crăciunescu şi Mircea Sandu au fost în conflict în timp de şase ani, însă au „îngropat securea“.

Mâine află dacă rămâne în arest

Vasile Avram (foto) va afla mâine dacă rămâne în arest sau va fi cercetat în stare de libertate, la  Curtea de Apel Bucureşti urmând să se judece recursul declarat de fostul şef al CCA. Ieri, la sediul DNA a fost chemat şi fostul arbitru Vali Ioniţă, în calitate de martor în dosarul arestării lui Vasile Avram. Ioniţă este unul dintre reprezentanţii FRF la fotbalul în sală, sport al cărui reprezentant în Comitetul Executiv era Sorin Ţerbea.

Vasile Avram a fost dus la DNA.
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite