Mihai Necolaiciuc, urmărit penal de DNA într-un nou dosar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început recent urmărirea penală împotriva fostului şef al CNCFR, Mihai Necolaiciuc, într-un nou dosar, în care este acuzat de deturnarea unor fonduri europene.

Surse judiciare, citate de NewsIn, au afirmat că lui Necolaiciuc i s-ar fi mai reţinut şi acuzaţia de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu un prejudiciu de peste un milion de euro.

Citiţi şi:


Pedepse vechi, pedepse noi

În acest dosar ar fi vorba de modul ilegal în care Mihai Necolaiciuc a folosit o sumă de bani luată de România dintr-un credit de la o bancă europeană. "E vorba de chestia deja clasică la Necolaiciuc şi anume achiziţiile făcute la preţuri exorbitante", au explicat surse judiciare. În acelaşi dosar a mai fost pus sub învinuire şi fostul director economic de la CNCFR, Viorica Olăeru pentru aceleaşi fapte ca şi Necolaiciuc.

Pe numele lui Mihai Necolaiciuc există deja în România două mandate de arestare emise de Judecătoria Sectorului 1 la solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Necolaiciuc în trei dosare pentru achiziţiile defectuoase făcute când se afla la conducerea CNCFR, achiziţii care au dus la prejudicierea societăţii.

Mihai Necolaiciuc este, la acest moment, arestat în America în baza unei cereri de extrădare făcută de România, după ce fugise din ţară în 2005. În vârstă de 57 de ani, fostul director CFR era dat în urmărire prin Interpol din octombrie 2005, fiind acuzat că că a prejudiciat statul român cu peste o sută de milioane de euro, în perioada 2000-2004. Mihai Necolaiciuc a dispărut fără urmă în februarie 2005, după ce procurorii anticorupţie au început urmărirea penală pe numele lui.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite