Deputaţii continuă anchetarea lui Ridzi până la o decizie a DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis astăzi să continue anchetarea activităţii Ministerului Tineretului şi Sportului până când DNA va decide, eventual, începerea urmăririi penale împotriva Monicăi Iacob-Ridzi sau va finaliza un raport.

Mai citiţi şi:
Monica Iacob-Ridzi: cheltuielile de 2 Mai au fost legale
Iacob Ridzi, cercetată de Parchet
Monica Iacob Ridzi aşteaptă finalul anchetei DNA ca să îi dea în judecată pe denunţători
Iacob-Ridzi va fi audiată pe 30 iunie de Comisia parlamentară

Secterarul Gheorghe Pardău a precizat că Biroul Permanent a luat act de scrisoarea înaintată de ministru, dar a decis că Parlamentul comunică doar cu procurorul general în acest caz, astfel că, până la o informare venită din partea Laurei Codruţa Kovesi, Comisia de anchetă continuă să lucreze.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, a cerut astăzi conducerii Camerei Deputaţilor să ia act de faptul că ancheta parlamentară în cazul său "încetează de drept" pentru că DNA a declanşat , pe 23.06.2009, cercetările penale în baza unui denunţ penal.

"Prin adresa Ministerului Public, PÎCCJ - DNA Secţia de Combatere a Combatere a Corupţiei, din data de 26.06.2009, au fost declanşate la data de 23.06.2009 cercetările penale în baza unui denunţ penal cu privire la împrejurările încheierii şi derulării a trei contracte între MTS şi, respectiv, societăţile SC Compania de Publicitate Mark SRL şi SC Artisan Consulting SRL", a spus Ridzi.


Administraţia Prezidenţială a spus că în momentul în care instituţiile abilitate în drept vor solicita urmărirea penală a unui membru al Guvernului, şeful statului va utiliza prerogativa legală pe care o are, aceea de suspendare din funcţie a respectivului ministru.


Preşedintele PNL Crin Antonescu a depus pe 19 iunie, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), o plângere împotriva ministrului Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, pentru abuz în serviciu şi delapidare, în legătură cu fondurile cheltuite pentru organizarea Zilei Tineretului. Plângerea PNL a ajuns prin declinarea competenţei la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA)

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite