Drumarii au deblocat un sens pe DN 57

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii au fost nemulţumiţi că au folosit o rută ocolitoare prin Herculane

Drumul Naţional 57, care face legătura între Orşova şi Moldova Nouă, a fost blocat, ieri, la km 37+100, din cauza unor alunecări de teren. Este vorba de câteva mii de metri cubi de tone de pământ şi stânci care s-au prăvălit pe carosabil. Circulaţia a fost blocată în totalitate.
Câteva ore, autoturismele au circulat pe acostamentul drumului, deşi exista pericolul ca maşinile să alunece în fluviu. Şoferii au preferat riscul, decât să ocolească aproape 200 de kilometri ca să ajungă la destinaţie. Au fost mulţi alţii care au preferat să aştepte până când a trecut pericolul.

Terenul instabil îi ţine pe drumari pe loc

„Decât să trec pe aici, mai bine mă întorc. Mă duc la o terasă, beau o cafea şi sper să deblocheze măcar un sens. Trebuie să ajung acasă. Doar nu ocolesc sute de kilometri, când eu stau aproape“, ne-a spus Nicolae Petrovici, un şofer care tranzita zona.

Cei care s-au întors din drum au avut la dispoziţie o rută ocolitoare, prin DE 70, Topleţ- Băile Herculane-Mehadia. Drumarii au lucrat intens pentru deblocarea drumului şi au reuşit să redea circulaţiei un sens de mers, dar traficul în zonă este în continuare restricţionat. Lucrările pentru deblocare au fost îngreunate de alunecările continue. „E foarte periculos, pentru că vine într-una de sus. Trebuie lucrat cu atenţie. Cred că sunt câteva mii de metri cubi de piatră aici. E de lucru mult de tot“, ne-a spus Zaharia Burescu, reprezentantul constructorului. Mai rău este că, pe timp de noapte, atât drumarii, cât şi şoferii s-au expus pericolului, întrucât terenul şi stâncile de pe versanţi sunt instabile.

Dovadă că, în decurs de numai câteva ore, s-a produs o a doua alunecare de teren asemănătoare, pe acelaşi tronson de drum, pe o lungime de circa 40 de metri. Şi la această oră se fac eforturi uriaşe pentru a deschide circulaţia pentru cei din localităţile Eibenthal, Baia Nouă şi Şviniţa, dar şi pentru turiştii care vin în pensiunile din Clisură la fiecare sfârşit de săptămână.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite