Avocatul Poporului a sesizat CCR pentru Corpul de Control şi DLAF

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avocatul Poporului a sesizat CCR pentru Corpul de Control şi DLAF
Avocatul Poporului a sesizat CCR pentru Corpul de Control şi DLAF

Avocatul Poporului a reclamat la Curtea Constituţională Ordonanţa de urgenţă 94/2009 privind reorganizarea Corpului de Control al Primului Ministru şi a Departamentului de Luptă Anti Fraudă(DLAF) din cadrul Guvernului. Această ordonanţă înlocuise OUG 3/2009 care a fost declarată neconstituţională în iulie.

Citiţi şi:
CCR: Încadrarea personalului DLAF este "esenţialmente subiectivă"


  • Potrivit noii ordonanţe, numirea, modificarea, suspendarea şi încetarea raporturilor de muncă ale personalului DLAF şi CC se realizează prin act administartiv al ordonatorului principal de credite al Secretaritului General al Guvernului.
  • OUG mai prevede că personalul Corpului de Control beneficiază în continuare de salarii de bază cu 50% mai mari decât cele prevăzute de lege pentru aparatul de lucru al Guvernului şi că este obligat să aibă "un comportament decent, moral şi legal".


Curtea Constituţională (CCR) a declarat neconstituţională, la începutul lunii iulie, Legea de aprobare a OUG 3/2009 privind reorganizarea Corpului de Control al Primului Ministru şi a Departamentului pentru Luptă Antifraudă (DLAF).

Potrivit motivării CCR, încadrarea personalului DLAF şi al Corpului de Control în baza încrederii acordate de prim-ministru, cu avizul viceprim-ministrului şi cu condiţia semnării unui angajament de loialitate, reprezintă criterii de angajare subiective.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite