În luptă cu traficul de arme: 53 de perchiziţii şi 30 de persoane reţinute de DIICOT Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DIICOT au descins, joi dimineaţă, în 53 de locuinţe din Craiova, Bacău şi Piteşti, într-o amplă acţiune de capturare a unor interlopi care au introdus în România arme letale şi muniţie, folosite în conflictele de stradă dintre clanuri.

250 de poliţişti şi jandarmi participă la acţiunea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Craiova.

Forţele de ordine au efectuat 53 de perchiziţii la domiciliu, 47 dintre ele fiind desfăşurate pe raza teritorială a municipiului Craiova, patru - la Bacău şi două - la Piteşti.

UPDATE Descinderi în "capitala drogurilor" din Timiş la casele unor dealeri de heroină şi cannabis. O poliţistă a fost reţinută GALERIE FOTO

În urma descinderilor, 30 de persoane au fost reţinute de poliţişti şi duse la audieri.

Procurorii DIICOT au lucrat la dosarul de contrabandă cu arme de peste un an, informează realitatea.net.

Anchetatorii au supravegheat activitatea mai multor interlopi, majoritatea din Craiova, suspectaţi că au introdus arme letale şi muniţie în ţară prin intermediul unor cetăţeni bulgari. Armamentul era folosit în reglările de conturi din clanuri.

Pe lângă contraband cu arme, interlopii vizaţi de procurorii DIICOT sunt cercetaţi şi pentru săvârşirea de infracţiuni cu mijloace de plată electronice.

Şeful DIICOT, procurorul Codruţ Olaru, s-a deplasat la Craiova, având în vedere complexitatea acţiunii.

Cine sunt liderii interlopilor craioveni?

Liderii grupării au fost identificaţi ca fiind Viorel Parnică, zis Levier", Ion Parnică, zis "Wilifort", Stazian Miclescu, zis "Stazică", Altafin Poenaru, Chiril Olegov Gheorghiev, Gabi Alin Poenaru, zis "Patrian", George Dumitru, zis "Zeus", Ion Zătreanu, zis "Cuvânt" şi Dirivan Dumitru Nicolae, zis "Chuck Norris".

Aceştia au format un grup infracţional în lumea interlopă din Craiov, care acţiona cu predilecţie în zonele „Faţa Luncii" şi „Hanu Roşu", potrivit informaţiilor transmise de Poliţia Română.

Cercetaţi pentru fraude bancare în UE

Suspecţii vizaţi în dosarul DIICOT s-au ocupat şi cu infracţiuni bancare în mai multe ţări din Uniunea Europeană. Învinuiţii obţineau datele bancare ale clienţilor cu ajutorul dispozitivelor de skimming montate la ATM-uri şi POS-uri în diverse state UE, în special în Portugalia. Ulterior, clonau carduri folosindu-se de datele acestora şi dădeau curs la operaţiuni financiare frauduloase.

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova au dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, falsificarea instrumentelor de plată electronică, deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Cercetările sunt efectuate împreună cu ofiţeri din cadrul din cadrul BCCO Craiova, BCCO Piteşti, IPJ Dolj şi cu sprijinul IJJ Craiova, BJ Craiova şi SPIR. Suportul tehnic şi informativ este asigurat de către SRI Dolj, transmite Poliţia Română.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite