34 de locuinţe din Suceava, percheziţionate de procurorii DIICOT (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
34 de locuinţe din Suceava, percheziţionate de procurorii DIICOT (UPDATE)
34 de locuinţe din Suceava, percheziţionate de procurorii DIICOT (UPDATE)

Procurorii DIICOT Suceava şi cei de la Biroul pentru Combaterea Crimei Organizate au descins miercuri dimineaţă la domiciliile unor persoane bănuite că ar face parte dintr-o reţea de trafic de droguri.

Ora 18.00: Anchetatorii continuă interogarea tinerilor

Ora 14.40: Încă un suspect care a fost audiat la Parchet se află acum pe mâna Poliţiei, fiind arestat pentru 24 ore.

Ora 13.50: Încă doi suspecţi de trafic de droguri au fost aduşi pentru audieri la sediul Parchetului.

Ora 13.00: Unul din cei 7 suspecţi de trafic de droguri a fost eliberat, iar un altul cu vârstă de până la 25 de ani se află în acest moment în arestul poliţiei. Audierile continuă.

Ora 9.40: La Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava au fost aduşi deja cei arestaţi în cazul suspecţilor pentru trafic de droguri, iar acum au loc audieri.

Ora 9.00: 34 de locuinţe din municipiul Suceava şi din zonele limitrofe sunt la această oră percheziţionate.

Această operaţiune a autorităţilor sucevene survine după luni de filaj şi cercetări sub acoperire.

Autorităţile au declanşat o amplă operaţiune de dezmembrare reţelei, care se ocupa cu racolarea de persoane pe care le puneau la dispoziţia unor grupări de trafic internaţional de droguri de mare risc, heroină şi cocaină. Persoanele respective erau ulterior folosite pentru curierat, se precizează într-un comunicat de presă al DIICOT Suceava, transmite NewsIn.

Nucleul reţelei se află în Turcia, iar curierii români erau trimişi în toată lumea, din America de Sud, Uniunea Europeană, Nordul Africii, Sud-Estul Asiei şi China.

Până la ora 11.00 au fost ridicate şi conduse la sediul DIICOT Suceava şapte persoane Pe durata acţiunii, procurorii au fost sprijiniţi de 120 de cadre ale MAI, ofiţeri de poliţie judiciară de la BCCO Suceava, Bacău şi jandarmi de la IJJ Suceava.

Acţiunea este în desfăşurare la ora transmiterii acestei ştiri şi, potrivit procurorilor, pe parcursul zilei este posibil să fie reţinute mai multe persoane, pentru care se vor cere în instanţă mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite