Procurorii DIICOT vânează cu trupele speciale o reţea de 20 de falsificatori de carduri (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorii DIICOT vânează cu trupele speciale o reţea de 20 de falsificatori de carduri (UPDATE)
Procurorii DIICOT vânează cu trupele speciale o reţea de 20 de falsificatori de carduri (UPDATE)

Trupele speciale ale Ministerului de Interne, coordonate de procurorii DIICOT Serviciul Teritorial Timişoara, sunt implicate de câteva ore într-o operaţiune de proporţii care vizează prinderea mai multor falsificatori de carduri.

CITEŞTE DESPRE ALTE REŢELE SIMILARE ANIHILATE DE PROCURORII SPECIALIZAŢI ÎN INFRACŢIUNI INFORMATICE DE LA DIICOT SERVICIUL TERITORIAL TIMIŞOARA:

Hackerii vor să scape de gratii  
Timisoara: REGIUNEA PE SCURT / Hackerii rămân în arest

ORA 12.00: După mai bine de cinci ore de supravegheri, zeci de "mascaţi" au descins în mai multe locaţii din zona Jimbolia. Trupele speciale fac chiar la această oră percheziţii în şase imobile din localităţile timişene Iecea Mare şi Cărpiniş.

Surse din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Organizate şi Terorismului (DIICOT), Serviciul Teritorial Timiş au declarat în exclusivitate pentru reporterii Adevărul Holding din Timişoara că în noaptea aceasta au fost declanşate mai multe operaţiuni împotriva unei reţele de piraţi informatici care clonau carduri bancare şi sustrăgeau bani din conturi.  

image

Şeful DIICOT Timişoara: "Operaţiunea e în plină derulare"

„Este vorba de o reţea de 20 de persoane din Timiş. Aceştia aveau legături în mai multe ţări ale Europei şi procurau, de la alţi infractori, datele pentru clonarea cardurilor. S-au derulat mai multe percheziţii noaptea aceasta şi acum mai avem în derulare operaţiuni speciale pentru prinderea tuturor celor implicaţi şi obţinerea unor probe suplimentare”, a declarat o sursă din cadrul DIICOT Timişoara. Sursa citată a mai informat că printre păgubiţi sunt şi posesorii unor conturi bancare din Olanda şi alte ţări europene. Mircea Andreş, şeful Serviciului Teritorial DIICOT Timişoara a confirmat oficial operaţiunea. „Momentan nu putem da detalii pentru că operaţiunea este în plină derulare”, a spus procurorul-şef Andreş.



Forţe de intervenţie impresionante

Procurorii specializaţi în combaterea reţelelor internaţionale de cimă organizată, care anchetează acest caz şi derulează operaţiunile speciale din Timiş, au probe că membrii reţelei procurau informaţiile necesare de la complici din vestul Europei, iar după clonarea cardurilor extrăgeau banii din locaţii împrăştiate în toată România. "Banii erau scoşi din locaţii din toată ţara", a explicat o sursă apropiată anchetei.  Operaţiunea procurorilor DIICOT Timişoara este susţinută de un număr mare de poliţişti de la trupele speciale ale Poliţiei Judeţului Timiş.  

Tribunalul Timiş va emite mandatele de arestare

După ora 9.30 procurorii vor trece la audierea suspecţilor reţinuţi de trupele speciale ale Poliţiei Timiş, timp în care mai multe echipaje de mascaţi vor trece la noi percheziţii în  mai multe locaţii. Forţe impresionante de intervenţie ale Poliţiei Judeţului Timiş, coordonate de procurorii DIICOT, au fost mobilizate într-o locaţie, momentan secretă, unde vor avea loc noi percheziţii. 



Suspecţii pentru care procurorii au decis să ceară arestarea preventivă vor ajunge în faţa magistraţilor de la Secţia Penală a Tribunalului Timiş care vor emite mandatele de arestare preventivă. Surse apropiate anchetei au mai informat că judecătorii de la Secţia Penală au autorizat 14 percheziţii în cadrul acestei operaţiuni.

image
image

Conturi din Olanda şi Italia golite din România

Specialiştii în infracţionalitate informatică şi bancară au explicat modul de operare al acestor reţele: "Sunt furate datele bancare ale cardurilor şi conturilor la care acestea au acces. Ulterior, folosind aparatură specială, infractorii produc noi cadruri, care sunt practic clone ale cardurilor piratate", a explicat sursa citată.

image

"Ulterior banii sunt extraşi din conturi de la orice bancomat din România. Infractorii extrag banii din bancomate aflate la distanţe mari de localităţiile de domiciliu pentru a face mai dificilă misiunea procurorilor. Victimele află că le lipsesc bani din conturi când le vin acasă extrasele de cont de la bancă. Ulterior li se spune, cu precizie din ce oraş din România s-au extras banii. O victimă din Roma poate afla că s-au extras bani din contul ei de la un bancomat din Focşani", a mai explicat un anchetator specialist în astfel de fraude.  

Procurorii DIICOT Timişoara au destructurat în ultimii ani mai multe reţele de piraţi informatici şi infractori specializaţi în falsificarea de carduri bancare care aveau cartierul general în Banat.

Urmăreşte timisoara.adevarul.ro  pentru a afla informaţii în exclusivitate despre ancheta procurorilor DIICOT.

CITIEŞTE MÂINE UN ARTICOL COMPLET DESPRE CUM ACŢIONA ÎN TOATĂ ŢARA REŢEAUA FALSIFICATORILOR DE CARDURI BĂNĂŢENI, ÎN

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite