Cazul Sabyc: Directorul Agenţiei Naţionale de Transplant demis şi cercetat de DIICOT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cazul Sabyc: Directorul Agenţiei Naţionale de Transplant demis şi cercetat de DIICOT
Cazul Sabyc: Directorul Agenţiei Naţionale de Transplant demis şi cercetat de DIICOT

Directorul executiv al Agenţiei Naţionale de Transplanat, dr. Victor Zola , a fost destituit din funcţie în data de 3 august, în urma unor nereguli grave în aplicarea unitară a legii, fapt ce constituie abaterea.

Postul rămas liber şi care urmează să fie acordat prin concurs este ocupat intermediar de dr. Toma Velio. Ministerul Sănătăţii va mai efectua în perioada următoare un control de fond în ceea ce priveşte derularea activităţii Agenţiei Naţionale de Transplant.

Dr.Victor Zota a adeclarat pentru Agerpres că nu a fost înştiinţat oficial de măsura luată de Ministerul Sănătăţii, dar când decizia i se va aduce la cunoştinţă v aputea să o comenteze.

Acesta a precizat că, în cadrul clinicii Sabyc, nu a făcut altceva decât să respecte legislaţia, adică Agenţia Naţională de Transplant propune MInisterul Sănătăţii autorizarea sau acreditarea pentru traspalnt, ministerul fiind cel care decide eliberarea acreditării sau autorizaţiei.

A mai adăugat că nu există nici o pedeapsă pentru cabinetele care lucrează neacreditat.

Surse judiciare au declarat că procurorii vor cerceta şi modul în care Agenţia Naţională de Transplant a dat acreditare  clinicii Sabyc în luna iulie, cu doar o săptămână înainte ca DIICOt să înceapă urmăriea  penală împotriva medicilor israelieni şi mai no şi asupra fostului şef al Agenţiei Naţionale de Transplant, dr. VIctor Zota.

Ministerul Sănătăţii  vor propune modificarea legislaţiei în ceea ce priveşte funcţionarea, autorizaţia şi acreditarea unităţilor sanitare, precum şi stabilirea sancţiunilor pentru acestea în conditule nerespectării legislaţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite