Noul şef al DGIPI este Ştefan Zaharia Pop / Prefecţii PSD au fost demişi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul şef al DGIPI este Ştefan Zaharia Pop / Prefecţii PSD au fost demişi
Noul şef al DGIPI este Ştefan Zaharia Pop / Prefecţii PSD au fost demişi

Ministrul interimar de interne, Vasile Blag,a a anunţat că au fost numiţi în funcţii de secretari de stat Nicolae Tutilescu la Departamentul Schengen şi Dan Fătuloiu - la Ordine publică şi siguranţă publică, iar Ştefan Zaharia Pop este noul şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Informativă (DGIPI) din ministerul de Interne.

Generalul Olimpiodor Antonescu, şeful Statului Major al Jandarmeriei Române, a fost numit la conducerea Jandarmeriei Române.

Ştefan Zaharia Pop a ocupat funcţia de ataşat afaceri interne al României în Austria şi Slovenia. Potrivit lui Blaga, Pop a lucrat la Crimă Organizată şi este "autorul" prinderii lui Severin Tcaciuc.


Omul de afaceri sucevean Severin Tcaciuc, condamnat în lipsă în România la şase ani de închisoare, a fost extrădat pe 21 august, de autorităţile austriece, fiind adus în ţară în aceeaşi zi şi încarcerat în Penitenciarul Jilava. Severin Tcaciuc a fost reţinut în Austria, în vederea extrădării, în 12 august, pe numele său fiind emise trei mandate de executare a pedepsei pentru insultă, furt şi pentru agresarea unui poliţist aflat în exerciţiul funcţiunii.

Rocadă la prefecturi

De asemenea, Cabinetul Boc a decis în şedinţa de Guvern ca cei 21 de prefecţi care aparţin PSD să fie schimbaţi din funcţii. ''Prefecţii sunt reprezentanţii Guvernului în teritoriu. De astăzi Guvernul are o nouă componenţă politică. Au fost eliberaţi din funcţie o serie de prefecţi'', a spus Blaga.

Potrivit lui Blaga, în Argeş a fost numit în funcţia de prefect Davidescu Gheorghe, în Bacău - Elan Claudiu, la Brăila - Dumitru Popa, la Buzău - Paul Began, la Călăraşi, în locul lui Doru Ioan Tărăcilă, va veni Nicolae Enciu, la Constanţa - Palas Claudiu Iorga, la Dolj - Eugen Georgescu, la Galaţi - Ionuţ Păun, la Giurgiu - Stănişteanu Sergiu, la Gorj - Andrei Vasile Liviu, la Hunedoara - Cligor Dorin Ovidiu, la Ialomiţa - Teculescu Petru, la Iaşi - Tomaşeschi Dragomir, la Olt - Moisiu Leonid Augustin, la Prahova - Dobre Adrian, la Sălaj - Todea Andrei Barbu, la Teleorman - Teodor Niţulescu, la Vaslui - Iftimoaie Ciprian, la Vâlcea - Petre Ungureanu şi la Vrancea - Ioan Oprea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite