Băsescu: Nica a pus DGIPI la dispoziţia unor persoane, lucru pe care Oprea şi Dragnea l-au refuzat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băsescu: Nica a pus DGIPI la dispoziţia unor persoane, lucru pe care Oprea şi Dragnea l-au refuzat
Băsescu: Nica a pus DGIPI la dispoziţia unor persoane, lucru pe care Oprea şi Dragnea l-au refuzat

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri seara, că fostul ministru de Interne Dan Nica a pus DGIPI "total" la dispoziţia lui Marian Vanghelie, Dumitru Iliescu şi Cătălin Voicu, în ciuda faptului că a avut o discuţie cu el la care i-a spus să nu facă acest lucru.

Întrebat dacă Marian Vanghelie ar fi putut avea acces la arhivele DGIPI, şeful statului a răspuns că "legal" nu ar fi posibil acest lucru. "Poate (avea, n.r.) pentru că acel serviciu a fost pus total de domnul Nica la dispoziţia domnului Vanghelie, a domnului Mitică Iliescu, fostul general SPP, a lui Voicu, parlamentarul. Nu este nicio bombă, întrebaţi-i pe cei doi miniştri de Interne, Oprea şi Dragnea de ce au plecat din minister. Ce nu au vrut să facă aceşti doi oameni a acceptat Nica, deşi a avut o discuţie cu mine să nu facă acest lucru", a explicat Traian Băsescu, la B1 TV.

"Este subiect închis, ce vă pot spune este că nu am făcut degeaba afirmaţia legată de mizeria din Interne, iar, dacă domnul Nica nu afirma de la înălţimea şi autoritatea Ministerului de Interne că sunt contractate autocarele pentru fraudarea alagerilor, ar fi fost şi acum ministru de Interne, pentru că lucrurile nu se întâmplă chiar cum se spun", a mai spus preşedintele.

În replică, fostul general Dumitru Iliescu i-a cerut, ieri seară, preşedintelui Traian Băsescu să facă publice dovezile care să ateste că documente din arhiva DGIPI i-ar fi parvenit.

Şi fostul ministru de Interne, Dan Nica, a afirmat că preşedintele a minţit atunci când a acuzat că DGIPI a fost pus la dispoziţia unor persoane, arătând că, ieri seara, toată conducerea DGIPI a fost schimbată.

"Vă spun în premieră că, în această seară, toată conducerea Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) a fost schimbată în această seară", a declarat Nica, la Realitatea Tv.

Preşedintele s-a arătat contratiat şi de cum a fost numit fostul şef al DGIPI, Gelu Drăjneanu. "Cum este posibil să iei un consilier din cabinetul demnitarului şi să-l pui şef peste serviciul de informaţii al Ministerului de Interne, un om care nu a lucrat niciodată în sistem, care nu a avut nicio treabă, mai ales că nu este un seriviciu de tip SRI-SIE, sub contol politic, este sub controlul direct al ministrului", a remarcat acesta, la B1 Tv.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite