Blaga a schimbat din funcţie şefii DGA şi ai Poliţiei de Frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Blaga a schimbat din funcţie şefii DGA şi ai Poliţiei de Frontieră
Blaga a schimbat din funcţie şefii DGA şi ai Poliţiei de Frontieră

Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) a informat astăzi că şeful DGA, Ionel Georgescu, a fost înlocuit cu comisarul-şef Liviu Popa, iar şeful Poliţiei de Frontieră, Nelu Pop, va lucra la Oficiul Român pentru Imigrări, în locul său urmând să fie desemnat Ioan Buda, care ocupa funcţia de adjunct la Frontieră.

Totodată, comisarul-şef Remus Vasile Şpan a fost fost eliberat din funcţia de adjunct al Inspectorului General al Poliţiei de Frontieră Române.

Comisarul şef Ionel Georgescu, fost director adjunct al Direcţiei Generale Anticorupţie, a fost împuternicit la comanda DGA pe 20 aprilie, după ce detaşarea lui Irinel Păun la această unitate a încetat.

Nelu Pop conduce Poliţia de Frontieră din 2005, anterior el ocupând funcţia de adjunct al instituţiei. Buda a fost numit adjunct în decembrie 2007.

Vasile Blaga, ministru interimar de Interne, a declarat, vineri, la Antena 3, că îl va numi pe chestorul Lucian Guran şef la Poliţia Capitalei săptămâna aceasta, demnitarul anunţând şi alte schimbări în Poliţie. "Nu l-am numit deocamdată pe domnul Guram, dar o sa îl numesc în funcţia de şef la Poliţia Capitalei cel mai probabil luni. Mulţi se vor supăra după această numire. Domnul Guran este un poliţist foarte bun", a declarat Blaga.

"Trebuie umblat şi la şefii de secţii de poliţie din Capitală", a mai spus el. Blaga a anunţat şi alte schimbări. "Voi face schimbătri şi la Poliţia circulaţie, nu mi se pare normal ca şoferii să fie opriţi în trafic, fără să li se spună ce infracţiuni au făcut", a mai spus ministrul interimar.

Gheorghe Rugină, prim-adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei


MAI a mai anunţat că generalul Nicolae Gheorghe Rugină a fost numit prim-adjunct al inspectorului general şi şef al Statului Major al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Ministrul interimar de interne Vasile Blaga l-a schimbat joi, 1 octombrie, de la conducerea Jandarmeriei Române pe Costică Silion şi l-a înlocuit cu adjunctul său, Olimpiodor Antonescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite