DD, şantaj la un om de afaceri judecat pentru corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Diaconescu i-ar fi cerut 100.000 de euro, în 2005, omului de afaceri Paul Petre Ţârdea pentru a nu prezenta la OTV materiale compromiţătoare la adresa lui.

„Am glumit cu procurorul. I-am zis că la cât mi-a crescut ratingul, îl voi pune procuror general al României când voi ajunge preşedinte", a spus ironic, ieri, patronul OTV, la ieşirea din sediul DNA. Dan Diaconescu a fost înştiinţat oficial că este cercetat pentru o nouă infracţiune de şantaj şi ameninţare.

În aprilie 2005, Paul Petre Ţârdea a depus plângere împotriva lui Dan Diaconescu, susţinând că, acesta, alături de directorul ziarului „Atac la persoană", Mihai Ghezea - care era şi colaborator la OTV - l-ar fi ameninţat, în mai multe rânduri, că dacă nu le dă 100.000 de euro vor face publice dezvăluiri incendiare despre omul de afaceri. În final, Ghezea ar fi primit 4.500 de euro.

Dosar închis şi redeschis

Dosarul însă a fost declinat de la DNA la Parchetul Judecătoriei Sectorului 4, unde cazul a fost finalizat în 2007 cu soluţia de neîncepere a urmăririi penale. Magistraţii au constatat atunci că nu există probe certe care să ateste săvârşirea infracţiunii de şantaj de către Ghezea şi Diaconescu.

În urmă cu două luni, procurorii DNA au cerut dosarul şi au dispus reluarea cercetărilor, iar Mihai Ghezea şi Dan Diaconescu au fost învinuiţi pentru şantaj şi ameninţare. „Toate dosarele deschise în ultimii 15 ani împotriva ziaristului Dan Diaconescu şi soluţionate cu neînceperea urmăririi penale sunt acum redeschise. Se doreşte să mi se pună pumnul în gură în drumul către Preşedinţie", a fost de părere Dan Diaconescu. Patronul OTV este acuzat de DNA şi că l-ar fi ameninţat, alături de clarvăzătorul Doru Pârv, pe primarul din Zărand (Arad), Ioan Moţ. De altfel, în acest dosar, Diaconescu a fost arestat preventiv timp de patru zile, iar Doru Pârv a primit 29 de zile de detenţie.

Ţârdea şi creditele ilegale

Paul Patre Ţârdea are, la rândul său, probleme cu Justiţia. El este judecat la Sibiu după ce, în 2005, procurorii anticorupţie l-au deferit Justiţiei pentru obţinere ilegală de credite de la BCR, Romanian International Bank şi Banca Românească. Prejudiciul total în acest dosar în care sunt judecate 70 de persoane este de aproximativ 2.000 de miliarde de lei vechi.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite